Szaturnusz a Bak jegyében 2017-2020 – Mit hoz 2018?

2017. december 20-tól vége a Nyilas Szaturnusz korszakának. Új minőségbe léptünk, a kardinális Bak jegyébe. Vége a 3 év átmeneti időszaknak, eljött az új dolgok megszületésének, megvalósításának az ideje. A kettéosztottságból az egység felé megyünk. Kemény munka vár ránk! Az akarat és a célok összehangolásával átütő sikerek érhetőek el. Sokat fogunk foglalkozni a társadalmi identitásunkkal, a biztonságra – és a személyes érzésekre építhető alapok megszilárdításával, az otthonteremtéssel, a hovatartozás – és a család kérdésével. Bakok, rajtatok a világ szeme!

A materialista világ minden kihívásával találkozni fogunk, úgymint a munkaerő-szakértelem és  foglalkoztatottság kérdéskörével,  termelékenységi mutatók – automatizmusok, költségcsökkentések, egzisztenciális-finanszírozási pénzügyi állapotok megváltozásával, válságaival. Globális struktúra-váltás jön, ahol a világ rendszerei és hatalmi viszonyai  átrendeződnek. Az ideológiai nyomás (Skorpió Jupiter, Nyilas Szaturnusz), és a hatalmi harcok (Bak Szaturnusz, Plútó) felerősödésével várhatóan új szakmai és társadalmi identitás tudat születik, amely gyökeresen átalakítja a jelenlegi hatalmi és gazdasági viszonyokat. Kétségtelenül új történelmi periódusba léptünk, és ha visszatekintünk a korábbi Bak Szaturnuszi ciklusokra (1929-31 -Gazdasági világválság, 1959-61 – vietnami háború, politikai harcok, Kennedy legyőzi Nixont, 1989-91 – Szocializmus összeomlása, hidegháború vége, Berlini fal) láthatjuk, hogy a tarthatatlan állapotok szükségszerűen új formát öltenek a Bak Szaturnusz alatt.

Az aggodalmaskodás, a negatívizmus, pesszimizmus mind a Bak jegy sajátja, így nem csoda, ha egyre több lesz a szkeptikusság. Aki viszont mélyebben is ismeri a Bak jegyet, az tudja, hogy a Bak szereti a kiszámíthatóságot, fél a biztonság és az irányítás elvesztésétől, de ha lát fantáziát az új elképzelésekben, ideológiákban, eltűnik az ellenállása minden újjal szemben. A régi korlátokat és határokat át kell törni minden szinten, fizikai, érzelmi és tudati.

Ez a korszak azt üzeni, hogy fel kell nőni, kitartóan, keményen kell dolgozni, akármilyenek is a körülmények. A Szaturnusz arra tanít, hogy megéld, aki vagy, motivál, hogy minőségi változásokra késztessen, és emlékeztet arra, hogy nem szabad feláldozni azt, amit a legjobban szeretsz. 

2018 novemberéig a két sorsbolygó, a Jupiter és a Szaturnusz rendkívül kedvezően helyezkednek el, egymást hatékonyan támogatják. A Jupiter víz jegyben (Skorpió), a Szaturnusz Bak jegyben (föld). Ez a hatás a Bika, Szűz és a Bak, valamint a Rák, Skorpió és Halak érdekeltségűeknek a legkedvezőbb. A két bolygó egymáshoz viszonyított helyzete alapján egy  rövid általános iránymutatás a 12 jegyre vonatkozóan, hogy mely területek lesznek kiemeltek. (Nap, aszcendens helyzetét érdemes figyelembe venni.) Részletesebbet az egyéni személyes horoszkóp alapján lehet készíteni. Személyes konzultáció részletei itt találhatóak.

Tűz jegyek:

KOS – karrierben, célokban váltás, társadalmi emelkedés, több felelősség, ambiciózus év, anyagi stabilitás, intimitás, lelki mélységek.

OROSZLÁN – munka terén minőségi lépések, nagy erőfeszítések, hogy kihozd a legtöbbet magadból, életmódváltás, új szokások, új rendszer, új munkakapcsolatok

NYILAS – Pénzügyek, anyagi javak, stabilitás, igazi értékek, önértékelés

Föld jegyek:

BIKA – Külföld, új jövő kép, új távlatok, új területek kipróbálása, párkapcsolat, üzleti kapcsolatok

SZŰZ – szerelem, gyerek, vállalkozás, kreatív önmegvalósítás (írás, előadás, szervezés), testvérek, közlekedési eszközök, autó

BAK – magabiztosság növelése, elérni a legjobban vágyott dolgokat, inspiráló projektek, új emberek érkezése, elköteleződés egy nagyobb cél mellett, közösségi aktivitás, közösség építés, felelősség.

Levegő jegyek:

IKREK – spiritualitás, nagy változás, nagy átalakulás, kapcsolatok megszilárdítása, intimitás, pénzügyek, befektetések, munka

MÉRLEG – család, otthon, költözés, pénzügyi gyarapodás

VÍZÖNTŐ – új tervek a jövőre, új látásmód, segítői támogató erő nyújtása hittel, reménnyel, a fejlődés, növekedés segítése, távoli utazások, barátságok építése, hivatás és karrier célok novembertől.

Víz jegyek:

RÁK – Párkapcsolat, elköteleződés, gyerek, kalandok, romantika vállalkozás, önkifejezés erősödése

SKORPIÓ – új látásmód, szemléletváltás, kommunikáció, új emberek és kapcsolatok, tanulás-tanítás, testvérek, közlekedés – autó

HALAK – baráti és más támogatói kapcsolatok, közösségi élet, utazás, álmok beteljesülése

A teljes előadásról a vous főszerkesztőjének beszámolóját itt olvashatjátok a vous.hu-n.