Sorry, something went wrong – Retrográd Merkúr

Egyelőre ma többször is ez az üzenet fogadott a facebookon, hogy “Valami elromlott”,  – Sorry, something went wrong –  de már az ismerőseim is jelezték délelőtt, hogy akadozik a meesenger. Ez egy tipikus retorgrád Merkúros jelenség. 

Retrográd Merkúr idején a kapcsolódási problémák okozzák a legtöbb fejfájást, illetve a rossz kommunikáció vagy a kommunikáció hiánya. A Merkúr hátráló mozgásba fordulásánál az energiák blokkoltak, és az irányváltással egyidőben bizonyos ügyeink is irányváltáson mennek keresztül. Leggyakoribb eset, hogy a retrográd Merkúr idején felszínre törnek a hibák, vagy valamilyen késedelem, elakadás, lassulás hátráltat bizonyos projektek végig vitelében. Lehet, hogy kompromisszumot kell kötni. Ez alapvetően nem baj, hiszen ez az újragondolás és a hibajavítás időszaka. Ebben az időszakban nem új-keletű problémák jönnek elő, hanem olyanok, amelyek  már régebb óta a “rendszerben” vannak és arra várnak, hogy foglalkozzunk velük. Semmit sem érdemes most erőltetni, ami nem megy. Aminek kell, az most úgy is megy a maga útján.

A Merkúr a Neptunusz kvadarátjában fordult rertrográd mozgásba november 17-én, és kb. 1-2 napra még szüksége van ahhoz, hogy kellő távolságra kerüljön a Neptunusz zavaros,ködös, csalóka káoszából. Jobban oda kell figyelni, kinek mit mondunk. Ez a konstelláció (Merkúr-Neptunusz kvadrát) újra meg fog ismétlődni (karácsonykor), amikor a Merkúr visszatér majd a Nyilas 14-16. fokára. Jellemzően ilyenkor nem látunk tisztán, a racionalitás csődöt mondhat, és a félreértések, a zűrzavar is jelen lehetnek a kommunikációban és a közlekedésben. A retrográd bolygók alapból bizonytalanok. A Neptunusz felerősítheti a félelem-érzetet, kilátástalanságot, elbizonytalanodást, a veszteségtől való félelmeket. Akinél ilyen érzések erősödtek fel az elmúlt napokban, azoknak érdemes a fontos döntések meghozatalát későbbre halasztaniuk, hagyni egy kicsit, és az érzésekre figyelni. Ilyenkor akadályozott a tisztánlátás és az információ áramlás. Időt kell hagyni, hogy letisztuljanak a dolgok bennünk és körülöttünk is.  Nem szabad kapkodni.

Rendkívül balesetveszélyes időszakban vagyunk, óvatosan és figyelmesen közlekedjünk!