Egy rendhagyó könyv a retrográd bolygókról – könyvajánló

Az asztrológia szimbólumrendszerét használja ez a 16 év asztrológiai és tanácsadási tapasztalata alapján megírt önismereti könyv, amely azoknak is érdekes és értelmezhető, akik nem szakértői a bolygóknak és hatásuknak, csupán érdeklődnek a téma iránt. A könyvből kiderül, mi lehet a legnagyobb tagadásunk az életben, mit jelentenek a retrográd bolygók és hogy mely területen tudunk a legjobban fejlődni ebben az inkarnációnkban. Emellett megérthetjük mások viselkedését, ha ismerjük a képletét és találunk benne retrográd bolygót, hiszen az emberek 90% százalékának van ilyen, és ezek valamilyen befejezetlen karmára utalnak.

A képleteinkben lévő retrográd bolygók miatt érezzük a stresszt, a bizonytalanságot és ezért vagyunk tele kételyekkel. Ezek a bolygók azt jelzik nekünk, hogy a lelkünk már nagyon szeretne megnyugodni, de nem tud, hiszen volt egy út, amelyen haladt, ám erről valahol, valamikor letért. Ez a könyv abban segít, hogy a lelkünk önmaga felé elindulva megtalálja a visszautat, és újra átéljük azt az érzést, amikor a helyünkön vagyunk, és haladunk előre az életben.

“Sok asztrológus nem tulajdonít nagyobb jelentőséget a retrográd bolygóknak, ha tulajdonítanak is, inkább kedvezőtlen a megítélésük. A védikus asztrológiában ez inkább semleges, ott inkább azt a jelzőt teszik hozzá, hogy erős. Én azt, hogy mély. Véleményem szerint a retrográd bolygókat különösen nagy gonddal kell elbírálni…(…)

(…) Ami kezdetben itt gyengeség, később erősség lehet. Általában nehéz helyzetből indul, de végül sikeres lehet, ha képes elengedni a téves ideáit, és elhiszi, hogy anélkül is lehet jobb. Óriási potenciál és tehetség van egy retrográd bolygó mögött, még akkor is, ha az energia kifelé áramlásában van egy pont, ahol elakad. Itt rengeteg energia felgyülemlik, és ki akar törni. Az elakadás oka a félelem és a bizonytalanság, amivel saját magát gyengíti le. „Ilyenkor szeretnék elmenni aludni, és csak akkor felkelni, amikor újra kitisztult az ég és süt a nap.” Általában pont ott fogy el az ereje, amikor lépni kellene. Egy igazán nagyot. Ott válik passzívvá, ahol aktívnak kellene lennie, és (tévesen) vár a másikra, vagy valamire….
Részlet a könyvből

Azokat a tapasztalatokat gyűjtöttem össze, amelyek rendszeresen visszatérő motívumai voltak a tanácsadásoknak, a mélyebb beszélgetéseknek. Azoknak a problémáknak a gyökereit találtam meg a retrográd bolygók vizsgálatában, amelyek többször visszatérnek, megoldatlanságuk pedig egyre nagyobb frusztrációt okoz, leggyakrabban a „nem haladok előre” érzés nyugtalanságát. Rámutatnak a viselkedésünkben rejlő ellentmondásokra, vakfoltjainkra, mindazokra, amiket nem szeretnénk látni, de rendszeresen akadályoztatnak a továbblépésben. A látszat és a valóság általam megfigyelt részleteit, karmikus leckéit mutatom be a könyvben a  retrográd Merkúron, a Vénuszon, a Marson, a Jupiteren és a Szaturnuszon keresztül. Kisebb mértékben térek ki a transzcendens bolygókra (Uránusz, Neptunusz, Plútó). A könyvben a retrográd tranzit hatásokról is írok. 

Retrográd bolygók

 

A könyv bemutatója 2018. december 12-én lesz 19 órától az Óbudai Konferencia és Rendezvényközpontban. Minden érdeklődőt várok sok szeretettel. A helyszínen a könyv kedvezményesen megvásárolható, amit dedikálok is. A könyv e-mailben megrendelhető: elsokonyv@yahoo.com