Régi szerelmek visszatérhetnek – Vénusz retrográd a Skorpióban

A Vénusz évében a Vénuszra különösen oda kell figyelni. Nem mintha az eddigi hónapokban elhanyagolható bolygóhatások lettek volna – gondoljunk a Mars/holdcsomó együttállásokra, vagy az egyszerre 6 retrográd bolygóra a nyáron -, mégis a Vénusz az év uralkodó bolygója, a Vénusz képviseli az adott év főbb témáit, mint például a pénzt és a párkapcsolatokat. Azokat az analógiákat is képviseli, amikre érdemes odafigyelnünk és a személyiségünkben megerősíteni. Ilyen példádul az önérték, az önbecsülés és a szeretethez – és az örömhöz való viszonyunk, az adás- és a kapás.

Mire vágysz? Újraértékelés indul…

A Vénusz évében a Vénusz most retrográd lesz – ez nem mindig esik egybe. Tudjuk, hogy a retrográd időszakokban az átalakulás, a múlttal való szembenézés kapja a hangsúlyt, nem az előre haladás. Ezt jelképezi a bolygó látszólagos visszafelé haladása is. Vissza a múltba, a karmikus múltba, ahonnan még lehetnek elrendezendő ügyeink, mielőtt tovább lépnénk. Előbb meg kell erősödni, mielőtt előre indulnánk. Itt a bolygó még bizonytalan. Ezért nem javasolják az asztrológusok ebben az időszakban, hogy belekezdj olyan új projektekbe amelyek a Vénusz fennhatósága alá tartoznak (pénz, kapcsolat, szex). Majd amikor a bolygó előre indul, képes további fejlődést hozni, igaz ekkor még itt lassú, de fokozatosan nő az ereje.

Retrográd időszakaszban fel kell tennünk olyan kérdéseket, mint pl. hogy az ami most van kapcsolat, az valóban kielégítő-e, biztosan erre vágyom stb.? Értékelem-e a magam eléggé?  A retrográdban újra kell a dolgokat értékelni.

Visszatérhetnek régi partnerek

Korábbi exek, szerelmek, szeretők, kedvelt emberek visszatérhetnek az életünkbe. Megpróbálhatjuk újra azt, ami korábban nem sikerült, vagy elmulasztottunk. Ezek szükséges tapasztalások, amelyek hozzásegítenek a múlt átértékeléséhez, esélyt ad, hogy ne kövessük el újra azokat a hibákat, amiket a múltban tettünk. Ehhez fel kel ismerni a régi téves mintáinkat, hogy ne sétáljunk bele most ismét a jól ismert csapdákba. Ez egy lehetőség, hogy kijavítsuk a hibákat és akár új irányt válasszunk. Az új dolgokkal érdemes várni, miután kilépett a bolygó a retrográd szakaszból.

Több őszinteség

A Skorpió jegyében hátráló Vénusz felkavarhatja az állóvizet. Jó érzékkel felerősíti mindazt, amit jó mélyen elrejtettünk, lakat alatt tartottunk, és nem akarjuk, hogy kiderüljön. Retrográd időszakokban amit minél jobban tagadunk, az annál jobban feszíteni fog, mert szeretne végre megnyilvánulni, akadályoz a továbbhaladásban, a boldogságban. A Skorpióban a Vénusz kozmikusan gyenge helyzetben van, ezért felerősíti azokat a gyengeségeinket, amelyektől gyengének érezzük magunkat. Legtöbbször ez az önbecsüléssel vagy a pénzügyekkel függ össze. A Skorpió jegyében próbára teszi a  szexualitást, az intimitást, a bizalmat és az őszinteséget a kapcsolatokban.

A kapcsolat gyenge pontjai

A Vénusz a Skorpióban gyengeségénél fogva amit megszerzett azt nem ereszti – pénz, szeretet, kapcsolat – ugyanakkor belül retteg az elvesztésétől. Az élvezetünk “tárgyának” megtartása itt önző módon nyilvánulhat meg. Megnőhet a féltékenység, az önbizalom hiány, a “kevés vagyok”, az érzelmi manipuláció és a szakítások száma is. A Skorpió tranzit alatt kiderülhet, kinek milyen titkolt érzései vannak a másikkal szemben. Felszínre törhetnek az elfojtott érzések, a tabuk. Ez akár segíthet elmélyíteni a kapcsolatot is és megerősíteni hosszú távon.

A Vénusz a szeretet adását és kapását is szimbolizálja. Retrográdság esetén figyeljünk jobban a belső értékeinkre, amit adni tudunk magunknak azt tudjuk adni másoknak. Ne kívülről várjuk a csodát! Cél, hogy kapcsolódjunk a saját érzéseinkhez, merjünk őszinték lenni magunkhoz, merjük becsülni magunkat, szeretve elengedni azt, ami vagy aki menni akar. Aki menni akar, annak szüksége van más tapasztalásra, hogy fejlődhessen, hogy értékesebbnek érezhesse magát. Ki tudja, lehet még visszatér és csak egy kis időre van szüksége. Itt még bármi lehet, ne tervezzünk előre.

Ellenjavallatok a retrográd Vénusz alatt

Óvatosnak kell lennünk pénzügyekben, új kapcsolatokban, mivel ez egy átmeneti időszak, itt minden kiszámíthatatlan és bizonytalan az értéke. Nincs potenciális haladás vagy fejlődés a megkezdett ügyekben, ingatag lábakon áll, még akkor is, ha minden ideálisnak tűnik. Gyakori, hogy nem a megfelelő partnert vonzzuk be, – persze tudjuk, hogy mindig azt kapjuk, aki éppen megfelelő lesz ahhoz, hogy tapasztaljunk, fejlődjünk.

  • nem kellene belemenni új  szexuális kapcsolatba amíg nem stabilizálódik vagy ki nem derül, hogy tényleg megbízható. Az itt megkezdett kapcsolatok általában rövid távúak – viszont a feldolgozása hosszabb idő.
  • várj az új kapcsolatod kiposztolásával a facebookon, vagy instagrammon
  • ne adjunk pénzt kölcsön
  • ne most kezdjünk új pénzügyi befektetésbe, cégalapításba
  • ne most tervezzük meg az esküvőt, ne most tegyünk házassági ajánlatot
  • ne most vegyünk ékszert – kiderülhet, hogy hamisítvány vagy áron felül adták stb.
  • ne most nyissunk galériát vagy változtassunk arculatot (pl. egy honlapét)

A Kozmetikai, szépészeti beavatkozások kifejezetten ellenjavallottak a retrográd Vénusz ideje alatt (október 5-november 17.),

 

Tipp: Az a ház, amelyben a Vénusz áll a születesi képletben annak jelentéstartalma felértékelődik, valamint az a ház, amely felett most a retrográd Vénusz 3x áthalad. Ezen a területen keresztül kell tudatosabbá válnunk, az önértékelésünket megerősíteni és fejlődni. Itt érhetsz el olyan sikereket, amiktől értékesebb lehetsz. Ez sorsfordító időszak lehet, ha pl. a felszálló hold-csomópontodon halad át.

Vénusz október 5 – november 17. között retrográd. A Vénusz szeptember 9-én lépett a Skorpióba és október 31-ig lesz itt, ekkor visszalép a Mérlegbe. December 2-án tér újra vissza majd a Skorpióba és január 7-én fogja végleg elhagyni ezt a jegyet. Érintett retrográd szakasz: Skorpió 10 fok- Mérleg 25. fok. Utoljára 2010. október 8-án váltott retrográd mozgásba a Vénusz itt a Skorpióban, közel ugyanazon a fokon (Skorpió 13 fok), ahol most jár (Skorpió 10 fok).

További érdekességeket a retrográd bolygókról a hamarosan megjelenő Karma, Látszat és Valóság című könyvemben olvashattok. Várható megjelenés 2018 december.