Rádióbeszélgetés – Merkúr-Plútó, Vénusz-Neptunusz, Nap-Jupiter

Anita minden alkalommal felkészül az aktuális bolygóhatásokról, amiket heti rendszerességgel átbeszélünk. Az elkövetkezendő napokban a Merkúr-Plútó kvadrátra, a Neptunusz-Vénusz kvadrátra és a Nap-Jupiter szembenállásra külön érdemes odafigyelni. Ha a születési alapképletben rendelkezel ilyen konstellációkkal – nem kell, hogy kvadrát legyen, lehet pl. együttállás is -, fokozottan figyelj oda a bolygók üzeneteire. Ezek a hatások kb. május 5 – 10-ig erőteljesek.

Merkúr-Plútó kvadrát: Változtatni kell a gondolkodásunkon. Amit most kimondunk, gondolunk sokkal nagyobb erejűek, mint általában. A régóta elnyomott, elrejtett gondolatok kimondásának az ideje, amelyek megváltoztathatják egy korábbi kapcsolat, terv vagy cél irányát. Szabadulás a függőségekből. Fondorlatos állás, legyünk óvatosak. Ne a másik manipulálásával, beszólogatásával, lenyomásával, megalázásával akarjunk egy problémán túljutni, hanem tekintsük partnernek a másikat is, miközben önmagunkhoz legyünk mélyen őszinték,  még akkor is, ha esetlegesen óriásira nő a félelem – és a veszteség érzet. A kontroll elengedése szükséges. Régi feldolgozatlan veszteségeket újra élhetjük, ha ragaszkodunk azokhoz a helyzetekhez, amelyek a határozatlanságunk vagy a téves elképzeléseink beismerésének hiányából fakadnak. A retrográd Merkúr alatt rájöhettünk a hibákra, most pedig új irányt jelölhetünk ki amelyek önazonosak és a céljainknak megfelelőbbek. A Kos Merkúr önmagunkra irányítja a fókuszt.

Vénusz-Neptunusz kvadrát: Önbecsapás, kiábrándulás, csalódás a kapcsolatokból, szerelemből. Klasszikusan a lufik kipukkanása és a légvárak összeomlásának jelölője. Túl szép, hogy igaz legyen, ha nincs stabil alap.

Nap-Jupiter szembenállás a Bika-Skorpió jegyekben: Pozitív hatása lehet, hogy tanulunk, lelkesedünk valamiért, utazással, külfölddel, pénzügyekkel kapcsolatos dolgokkal foglalkozhatunk, tele leszünk optimizmussal, ráláthatunk valamire, nagyobb összefüggésekre, ami örömet okoz, ugyanakkor be is sokallhatunk valamitől, erkölcsi, morális, filozófiai és meggyőződésbeli dolgokkal foglalkozhatunk.

Rádióinterjú 5:55