Rádió beszélgetés – Vénusz-Uránusz, Mérleg telihold, Mars-Szaturnusz, retrográd Merkúr

Macsánszky Anitával átbeszéltük a március végéig ható asztrológiai hatásokat. Természetesen a hatások csak általános érvényűek, a személyes képletünkkel összhangban kell vizsgálni a tranzitokat, ha pontos előrejelzést szeretnénk kapni.

Március 31-én Telihold lesz a Mérleg jegyében. Ugyanezen a nap a Vénusz jegyet vált, és megérkezik uralmi jegyébe a Bikába. Mai nap, március 28-án a Vénusz-Uránusz együttállás (03:32-től) felfokozott érzelmi helyzetek elé állíthat minket, a kapcsolatok frissítése, kísérletezés, kiszakadás a régi helyzetekből, erős szexuális vágyak, izgatottság lehet jelen így néhány nappal a telihold előtt.

 

Részlet a beszélgetés elejéből:

A: – 23-án hátráló mozgásba kezdett a Merkúr bolygó, a kommunikációnkért, a gondolkodásunkért, a mindennapi életünk rutinjáért felelős bolygó 3 hét retrográd mozgásba kezdett, ezalatt mire számíthatunk?

R: – Vissza önmagunkhoz, a befelé figyelést segíti. Ilyenkor az a fő szabály, hogy  semmit se siettessünk. Ugyan gyakran van az, hogy kaotikus helyzetek jönnek, minden ránk szakad, egy csomó feladat, amit hirtelen meg kell oldani, vagy döntéseket kell hozni. Igazából itt a fókusz a lényeg, ne kifelé a problémákra, hanem magunkra figyeljünk, szedjük össze a gondolatainkat. Mire előre indul a Merkúr összeálljon bennünk, hogy mi felé szeretnénk elmozdulni.

A: – Ilyenkor gyakoriak lehetnek a múltból felbukkanások, nemcsak hallottam erről, hanem nekem ez a tapasztalatom is, hogy előjönnek olyan témák, amiket nem tudtunk kellőképpen feldolgozni, vagy nem tudtunk meghaladni. Fel is bukkanhatnak a múltunk szereplői.  Ilyenkor ezek karmikus találkozások, vagy éppen ellenkezőleg, ne tulajdonítsunk nekik túl nagy jelentőséget?

R: – Mindenképp jelentőségteljes az, ami vagy aki most felbukkan és valóban visszahozza azokat a helyzeteket, amiket most kell feldolgozni, megbeszélni, amik gyakran ismétlődő helyzetek is lehetnek. Ha ezt itt most jól megoldjuk, nem visszük magunkkal a következő időszakra. Felszabadulhatunk tőle, más minőségre helyeződhet a kapcsolat. Múltbeli emlékek, amelyek nyomasztóak voltak, amiket elnyomtunk magunkban, azokat egy más összefüggésben érthetünk meg.

A: – Vénusz Uránusz együttállásról mit kell tudnunk? (03:32)

R: – Ez egy-két napig tartó felvillanyozó hatás is lehet, különösen akkor, ha valakinek egyébként uránuszi időszaka van. Hozhat hirtelen váratlan fordulatot. A Vénusz az örömforrást és kapcsolatokat jelöl, és amikor jön az Uránusz ami a szabadság bolygója, az új helyzeteket hozza, illetve felszabadítani akar minket olyan helyzetből, amiből tovább kéne lépni, kirántson minket, felébredjünk. Óriásira nő a vágy, hogy unalmas helyzetekből kilépjünk. Mivel ez Vénusz, kapcsolatok szakadhatnak meg, amelyek nem adnak új perspektívákat, a kapcsolatok frissítése, új lehetőségek.

 

05:24 – Mérleg telihold, Mars-Szaturnusz

Mérleg telihold márciuis 31-én nagy fordulópont lehet, hozhat nagy felismeréseket. Ugyanebben az időszakban lesz pontos a Mars-Szaturnusz együttállás is. Fontos, hogy jól megítéljük az aktuális nehézségeket, amik felgyülemlettek, beosszuk az erőnket. Karrier, egzisztenciális célok előtérbe kerülnek, és látnunk kell a következő nagy hegyet, amit meg akarunk mászni.