Meglepett, mennyi hasonlóság van Aniston és Jolie között

Két gyönyörű nő, akik ugyanarra vágynak csak nem ugyanakkor. Ahol az egyikük útja gördülékenyebb, ugyanaz a másiknál kihívásokkal teli. (Pl. ami az egyiknél Hold-Szaturnusz trigon, az a másiknál Hold-Szaturnusz kvadrát.) Amikor az egyik révbe ér, a másik küzd, szenved, harcol – Jennifer Aniston és Angelina Jolie horoszkópjait vetettem össze. Nemcsak a személyiségben, de a megtapasztalások és kihívások tekintetében is hihetetlen azonosságokat mutatnak. Most nem a megszokott szemszögből elemzek, tehát nem Brad Pitt lesz a mérleg nyelve, hogy eldöntsük, melyikük illik hozzá jobban vagy kevésbé.

Előzmény. A vous.hu -n – ahol már egy éve rendszeresen írok – minden nap van egy aktuális téma, ami köré a cikkek elkészülnek. A legutóbbi felkérés Angelina Jolie születésnapja kapcsán érkezett, mivel a színésznő június 4-én tölti be 41. életévét. Milyen érdekes, hogy amikor Aniston születésnapja van, február 11-én, nincs tele a média Angelinával, de amikor Angelina születésnapja van, mindig előkerül Aniston is. A kettejük témája talán már egy lerágott csont, de egymás árnyékából valószínűleg már sosem kerülnek ki. A vous cikk folytatásaként nézzük meg részletiben is a hasonlóságokat! Haladóbb asztrológiai anyag következik.

(Kattints az ábrára a nagyobb méretért!)

(Kattints az ábrára a nagyobb méretért!)

Minden születési képlet megmutatja, milyen kihívásokra számíthatunk, mit kell átélnünk majd, mennyire leszünk szerencsések. Fogadjuk el, hogy mindig az illik hozzánk a legjobban, akivel éppen vagyunk. Két ember nem találkozna egymással, ha nem lenne bennük valami közös, amire a sorsuk rezonálni tud.

Azt hiszem abban nagy igazság lehet, hogy a férfiak ugyanazt a nőtípust keresik mindenkiben. Érdekes azonosság, hogy nemcsak nevük kezdőbetűi ismétlődnek, de a családi háttér is hasonló – színész szülők gyerekei.

1. Mindkettő szépségideál, szexszimbólum (Vénusz) – A szépség a Vénusz fennhatósága alá tartózik. Aniston aszcendense Mérleg, amit a Vénusz ural. Angelina aszcendensén rajta áll a Vénusz.

Mitől lesznek szexik? Mi adja a vonzerejüket?

Jennifer Aniston – Vénusza a 6. házban áll, a munka házában, ami munkamániássá teheti. A Vénusz helyzete miatt a munkája révén érezheti magát értékesnek, szerethetőnek, szexisnek, vonzónak, kiegyensúlyozottnak. A Kos jegyében álló Vénusz nagyon energikus, jól érzi magát, ha fejest ugorhat az újba, ha elindítója valaminek, ha kezdeményezhet, ha száguldhat, ha szabadságot és függetlenséget kap.

Angelina Jolie – Vénusza erőteljes az aszcendensén a Rák jegyében. Az I-es házban az önbecsülést az adja, hogy szép vagyok és szeretnek. Továbbá a család (IV. ház ura a Vénusz) és a jótékonykodás, a társadalmi szerepvállalás (11. ház ura is a Vénusz) fontosak, szimpátiát kelt, szexivé, értékesebbé, szerethetőbbé és kiegyensúlyozottabbá teszik őt. A Rák Vénusz igényli a törődést, a gondoskodást és emellett az üzleti élet is vonzza.

2. Karizmatikusak – Az Uránusz és a Plútó, ha kiemelt helyet foglalnak el a horoszkópban, karizmát, vibrációt és magnetikus vonzerőt sugároznak. Mindkettő képletében ismétlődik a Vénusz – Uránusz, amely erős érzékiséget, eredetiséget, ötletességet ad. A Vénusz-Uránusszal született emberek képesek divatot teremteni, valami újat létrehozni, kitűnni, kiemelkedni az átlagból. Állandó mozgásban vannak, az eszmék és ideáik mozgatják. Humánus oldaluk az emberiség problémáira rezonál. Plútó is akad bőven. Ráadásul mindkettejük Marsa uralomban van. Erős akarat, ambíciók, küzdeni akarás, makacsság és versengés jellemző.

3. Szerelem első látásra – Az Uránusz-Vénusz kapcsolódásoknak mindig köze van a szerelem első látásra jellegű találkozásokhoz. Továbbá furcsa ízlésre, bizarr szexualitásra is utalhat, intenzív nem hétköznapi kalandokra. Tény, hogy megnehezíti a tartós szoros kapcsolatok kialakítását, mivel hirtelen nagy intenzitású érzelmeket követel, majd az érdeklődés gyors elvesztésével jár. Azonban ez megélhető olyan társsal, aki eredeti, nyitott az új dolgokra, szintén vágyik nagy szabadságra, vagy van benne valami bizarr furcsaság, másság esetleg elszeparáltan élnek, megélhető exhibicionizmusban is, az sem ritka, hogy furcsa szokásokkal kérkedik.

4. Nyughatatlan vágyak, extrémitás – Az Uránusz-Vénusz kapcsolódásoknál mindig jelen van erőteljes nyugtalanság és extrémitás. Akkor is, ha az Uránusz az aszcendensre vagy az I-es házra, illetve annak urára hat. Mindkettőjük esetében ez az uránuszi hatás többszörösen is jelen van. Jellegzetes megnyilvánulása, hogy az kell, aki elérhetetlen. Ezért ha megvan, újabb ingerekre van szüksége és továbbáll. Az Uránusz a Vízöntő jegy uraként cseppet sem nevezhető kiszámíthatónak és szokványosnak sem, azonos neműek iránti vonzalom is beleférhet. Megjegyzés: Brat Pitt aszcendense szintén Uránusz kvadrátban van, pont, mit Angelinának.

5. Erős függetlenség vágy – ez elsősorban a levegős jegyek és az Uránusz bolygó sajátjai. De a tűz elem – ami dominál mindkettejüknél – szintén vágyik szabadságra. Mindketten levegős jegyben születtek, amelyre jellemző a könnyedség, a humor, a szabadság, a társasági élet, az intellektualitás.

Jennifer Aniston – a Vízöntő jegyében született, és Nap mellett a Merkúr is a Vízöntő jegyében áll. Holdja a 3. házban a Nyilasban, amely analóg az Ikrekkel.

Angelina Jolie – az Ikrek jegyében született – amúgy a vízöntőség is megtalálható, mivel a Napja, Merkúrja a 11. házban áll, amely ház analóg a Vízöntővel és aszcendensére hat az Uránusz.

Ugyanott vágynak függetlenségre?

Ott vágyunk általában függetlenségre, önállóságra, ott szakítunk az elavult nézetekkel, ahol az Uránuszunk áll, illetve amire hat. Ugyanakkor felfordulást is okozhat.

Jennifer Aniston – IV. házában ott áll a Napja, ami a Vízöntőben van, és a IV. ház közrezárt jegye a Vízöntő. A IV-házban lévő Nap vágyik családra és a Rákra jellemző érzékenység is megjelenik a személyiségében. A IV. házas Nap esetében ő viseli otthon a nadrágot, miközben térre és a szabadságra van szüksége.

Angelina Jolie – Uránusza a IV. ház ban áll, nem szokványos otthoni életre és körülményekre utalván.

Meglátásom szerint egy IV-es házas uránuszi hatást úgy lehet jól megélni, ha a család állandó mozgásban van, jönnek-mennek, felfedeznek vagy időszakonként távol, egymástól külön vannak, aztán újra együtt nagy intenzitással élvezik egymás társaságát. Nehéz ugyan gyökeret verni azzal, akinek uránikus a 4. háza, mivel nem lesz otthonülő, másrészt olyan különc szokásokat hoz magával (vagy a partnere), amivel az otthoni életet kiszámíthatatlanná teszi. Nagyfokú tolerencia szükséges az együttéléshez mindkét fél részéről, különben értelmetlen lázadásokhoz, elszeparálódáshoz vezetnek.

6. Egyik sem akar felnőni – Angelina a legkevésbé. Hiányzó föld elem – Anistonnak ugyan egy bolygója, a Plútó a Szűzben áll, Angelinának viszont egyetlenegy sincs. Ez gyakran jár azzal, hogy az illető nem akar felnőni, nehezen tud gyökeret verni, elköteleződni. Kitér az élet kihívásai elől, a fantázia világába, vagy állandó mozgásba menekül. Probléma merülhet fel a rendszerességgel, az alvással, az evéssel, az élet hétköznapi oldalával. Ez Angelinánál súlyosabb, mivel sokkal instabilabb, mivel fix jegyek sem találhatóak a horoszkópjában. Brad horoszkópja ellenben dúskál a föld elemekben (Bak, Szűz), ami mindkét nő számára a biztonságot jelenthette.

7. Depresszióra való hajlam, érzelmi válságok – A Hold-Plútó nehéz aspektusai a családból hozott lelki örökségekkel függnek össze, aminek van mindig valamilyen mélyről jövő romboló hatása, és az elnyomott harag függőségben tartja. Az ilyen emberek mindent nagyon intenzíven és mélyen élnek meg, féltékenyek, nehezen tudnak bármit is elengedni, tele vannak félelemmel, képesek az önpusztításra, szeretnek szenvedni – mert ez ismerős. Komlexusokat jelöl. Meg kell tanulni elfogadni, hogy van valami az életben, ami nagyobb hatalommal bír felettünk. Átalakítva rendkívüli kreativitást és energikusságot ad.

Jennifer Aniston – Hold-Plútó kvadrát. Nem volt jó kapcsolata az édesanyjával. Elmondása szerint sosem dicsérte és kiteregette szexuális életét. Mc-je a Rákban van, amely sorsfeladatként az anyai szerep(ek) megértését is hordozza. Az anya, mint Hold és mint a 10. ház ura kvadrátban áll a 2-es ház urával, mint az önbecsülés jelölőjével.

Angelina Jolie – Hold-Plútó oppozíció -az 1-es és az 5. házak urai állnak egymással szemben. Függőségek, tabuk a szerelemben, a szórakozásban, a gyerekek által.

8. Magányosság – A Hold-Szaturnusz fényszögeknél a magányosság, az elszigeteltség érzése mindig jelen van. Szeretik magukat gyakorlatiasnak és életrevalónak feltüntetni. Általában mély magányt és szeretethiányt okoz a Hold/Szaturnusz kapcsolat, mert arra a biztonságra vágyik, amelyet a családi érzelmi kötelékek tudnak megadni. Azonban a családi struktúrára helyezett hangsúly miatt gyakran csalódik.

Jennifer Aniston – Szaturnusza a VII. házában nehéz kapcsolatot hoz sok kompromisszummal, magányt, késői kapcsolat idősebb korban. Hold-Szaturnusz trigon.

Angelina Jolie – Hold-Szatunusz kvadrát. I-VII-es urai kvadrátban. A VII. ház ura a Szaturnusz a Rákban, egy Hold által uralt jegyben a 12-es házban áll.

9. Túlzásokba esés – Jupiter, ami a túlzásokra utal, mindkettőjük személyiségében erősen jelen van. Az ilyen típusra szokták azt mondani, hogy elsőre sok. Ugyanakkor a Jupiter jószívű. Impulzív lelkesedésük mindent elsöpör, legyen szó munkáról, szerelemről vagy gyerekről.

Jennifer Aniston – Jupiter szembenáll a születési uralkodó Vénusszal.

Angelina Jolie – Jupiter együttáll a születési uralkodójával, a Holddal, a Marssal – ami az 5. ház románcok és gyerekek jelölője.

10. Utazás, karitativitás – az erős uránuszi és jupiteri állásnak köszönhető a jótékonykodás. Mindezek sok utazással is járnak. Jennifer Aniston rendszeresen adományoz rászoruló beteg gyermekeket támogató alapítványoknak. Angelina Jolie-ról és Brad Pittről köztudott, hogy az egyik legharcosabb melegjogi aktivista Hollywoodban. Mindemellett tizenöt éve az ENSZ jótékonysági nagykövete, sorra látogatja az európai menekülttáborokat és pénzadományokkal segíti a háborús övezetből menekült családokat.

10+1. Hasonló férfiideál (Nap-Neptunusz) – a férfit a nők horoszkópjában a Nap jelöli. Mindkettőjük Napjára hat a Neptunusz, amely utal művész hajlamú társra. A Neptunusz az álmodozás, a fantázia bolygója, idealisztikussá teszi a párkapcsolatot, zűröket, csalódásokat, megcsalásokat, alkohol- és kábítószer-problémákat, valamint állandó menekülési hajlamot jelöl a valóság elől. Nem ritka, hogy ilyen fényszögállásnál mindig osztozni kell valakivel.

Jennifer Aniston – Nap-Neptunusz kvadrát. A Neptunusz együttáll a Marssal, ez vonzza a rossz fiúkat. A Mars 7. ház uraként együttállva a Neptunusszal (5. ház ura) idealisztikus szerelem és házasság – csalódással, megcsalással – Nap kvadrában.

Angelina Jolie – Nap-Neptunusz oppozíció- Neptunusz az 5. házban.

Azt hiszem, tényleg lehetne még számtalan ismétlődő hasonlóságot találni, itt én most abbahagyom. Brad Pitt horoszkópjában jól látszik, hogy a szép, sikeres és ambíciózus nők vonzzák. A Bakban együttálló Holdja és Vénusza mindezt tökélesen tükrözik. Mindez a 2. házban adja meg az önbecsülését, a stabilitását és még anyagi előnyöket is évezhet.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston a 87. Annual Academy Awards (2015)

Angelina Jolie

Angelina Jolie a „Mr. és Mrs. Smith” premierjén (2005)