Irány- és jegyváltások napja

VÉNUSZ – Hat hét hátráló mozgás után ma stacioner, a holnapi nap folyamán, november 17-én ismét egyenes mozgásban halad. Az első 5 napban jelentőset nem mozdul előre, egy fokot tesz meg. Ezt követően szép lassan begyorsul, és november utolsó napjaiban kerül harmadjára szembe az Uránusszal, ami hozhat újabb izgalmakat, váratlan fordulatokat szerelmi ügyekben. A Skorpió jegyébe december 2-án lép be, ahol nem lesz “váratlan vendég”, mert nemrég  már járt itt.
MERKÚR – Amíg a Vénusz előre indul, addig a Merkúr hátra. Ma mindkét bolygó stacioner – ez hozhat “állás” érzetet. November 17-én a Merkúr megkezdi retrográd mozgását a Nyilas 13. fokáról. Kommunikációban, közlekedésben hozhat káoszt. December 1-jén visszalép picit a Skorpióba. December 6-7-én fordul majd ismét egyenesbe. Mozgalmas három hét várható. A Nyilas jelét uraló Jupiter is itt jár a Nyilasban. A Merkúr ellentétpárja és egyben kiegészítője a Jupiter. Mindkettő a gondolkodással és az értelemmel függnek össze. A Merkúr a logikus és ésszerű dolgokat képviseli, a Jupiter ösztönös és távlati. Utóbbi hatás érvényesül most erősebben, vagyis a nagyobb célok és a nagyobb távlatok felé visz, nem a logika fele. A Nyilas jegye az igazságnak, több “igazságtalanságnak” és rossz kommunikációnak, felsőbbrendűségnek eshetünk áldozatául.  Figyeljünk oda, hogy ne vigyük túlzásba a serkentő italok fogyasztását – kávé, kóla, tea, erős fűszerek stb. mert idegrendszeri zavarokat okozhatnak.
MARS – belépett a Halak jelébe, ahol belekerülhetünk szó szerint is az élet sodrásába. Hosszú hónapok után ma elhagyta a Vízöntő jegyét, és a tüzes Mars egy vizes és “megfoghatatlan” Halak jegyben halad, vagy inkább áramlik tova. Ebben a jegyben a légvárépítési és kitérési stratégiákat előszeretettel szereti “működtetni” a Mars, ugyanakkor rengeteg érzékenységet és szexuális energiát hoz magával, amelyek itt felszabadulásra várnak. Kedvező állás azoknak, akik valamilyen művészi vagy spirituális, lelki-segítői tevékenységet gyakorolnak. Elősegíti ez az időszak a misztikus élmények megtapasztalását. Azonban legyünk óvatosak! Amennyiben a Mars által jelzett esetleges feszültséget, agressziót nem tudjuk megfelelően kivezetni,  felerősítheti az alkohol – és más “üdítők’ utáni sóvárgást, túlzott fogyasztását.

HOLDCSOMÓK – A Vízöntő – Oroszlán jegyeket elhagyva ma a felszálló holdcsomó a Rák -, a leszálló a Bak  jelébe lépett. A holdcsomóponti tengelyek (karmikus tengelyek más néven) 18 hónapig tartózkodnak egy jegyben. Az elmúlt fél évben különösen nagy szerepük volt, mivel a Mars háromszor is érintette áthaladása során a tengelyt a retrográd mozgásának köszönhetően, kiváltva sorszerű elszakadásokat sok ember életében. A Rák – Bak holdcsomópont a felnőtté válás, önmagunkról és a családról való gondoskodás, a biztos egzisztencia megteremtésén és társadalmi sikerek elérésén túl a szeretet és a törődés kimutatása felé terel majd minket. A Rák és Bak jegyek – illetve bolygók, horoszkópházak ezekben a jegyekben kiemelt érintettséget jeleznek.