Érzékeny, önérzetes feszült napok

Január 21-én válik pontossá a telihold az Oroszlán 0’50 fokán a reggeli órákban. A kapcsolatokban rejlő elnyomott érzések, konfliktusok, régi sebek felszínre törhetnek, illetve a barátság és a szerelem kérdéskörei. Az Oroszlán uralkodó jegy. A nők dominánsabbak, drámaibbak és túlérzékenyek lehetnek most – különösen, ha a Hold vagy a Nap ebben a jegyben állt születéskor. 
Az Oroszlán holdfogyatkozáskor érdemes tudatosabban kezelni a feszült helyzeteket, hogy ne ragadjon el az egónk, az arroganciánk, a gőg, az önzés, a kételyek, makacsság és túljussunk az önbizalom-problémákon.

Mars találkozása  Szaturnusszal

A Mars a Szaturnusz kvadrátjával találkozik az Oroszlán telihold idején (január 19-22). Kettejük találkozása ellentmondásos érzéseket, belső haragot, kisebbségi érzéseket, önbizalomproblémákat, maximalizmust hoz fel általában. Mindkét bolygó saját uralmi jegyében jár, így sok lehet a túlzás és a makacsság mindkét oldalról. A Szaturnusz oldaláról a borúlátás, a passzivitás és az elutasítás, a Mars esetén a hevesség, szenvedélyesség, az akaratosság és a türelmetlenség. Akadályoztatás esetén a düh zsigeri erővel törhet ki és nagyon bántó lehet. Érdemes arra koncentrálni, hogy kik vagyunk és mit akarunk, összehasonlítgatás és versengés helyett. A pozitív hatása a lényegre való összpontosítás és a céltudatosság, fegyelmezettség.

Oroszlán és a szívügyek

Az Oroszlán jegye a szívügyeket uralja – így az a terület, ahol az Oroszlán jegye található a horoszkópodban, jobban ki van téve az érzelmi változásoknak. Próbáljuk meg nem összetörni egymás szívét ezekben a napokban, hanem odafigyeléssel, kreativitással, szeretettel hozzáállni a felmerülő helyzetekre.

Aki nem látta a korábbi videót a teliholdról, azoknak itt egy ismétlő beszélgetés Macsánszki Anitával, amelyet szombaton rögzített a dunaújvárosi rádiónak.
https://www.youtube.com/watch?v=qh-tY8hU5_4