Vízöntő telihold – más hullámhosszon

Ahogy közeledünk a teliholdhoz, az előtte lévő napok sokszor adnak intenzív érzeteket. Valami készül a tetőpontjára érni. Ahogy kerekedik a hold, úgy kerekednek ki a helyzetek, érik el csúcspontjukat állítanak választások elé. A teliholdkor nő a nyugtalanság, balesetveszély, alvásproblémák és egyéb fizikai tünetek is felerősödhetnek.

A Nap és a Hold szembenállása összekapcsolja a tudatos és a tudattalan szükségleteinket, amelyek az Oroszlán-Vízöntő tengelyen szembesítenek önmagunk fontosságával, emlékeztetnek érdemtelen helyzetekre, amelyeket eddig figyelmen kívül hagytunk. A Vízöntő telihold a saját egyéniségünk kifejezésében erősíthet meg, mely lehet formabontó, hozhat szokatlan megnyilvánulásokat is, új inspirációkat, új utak, új kapcsolatok, közösségi élmények, szellemi magaslatok irányába terelhet. Megtalálni az egyensúlyt, az “én fontossága” és mások szükségletei között. Keressük azokat a helyzeteket, kapcsolatokat, ahol önmagunk tudunk lenni, felszabadultan, feszélyezettség, görcsösség nélkül! 
 
A telihold az elengedés időszaka is. A nem kielégítő baráti, emberi vagy szerelmi kapcsolatok tekintetében lehetnek függetlenedések, lezárások. Fontos, hogy bármilyen elszakadás, kilépés egy régi helyzetből, elmozdulás egy új fele konstruktívan történjen, ne önkényesen. 

Új utakon vagy más hullámhosszon Foto – 123RF

 

A Merkúr a Szűzben, a Neptunusz a Halakban pontosan egymással szemben állnak, és mindkét bolygó saját uralmi jegyében van. Különleges konstelláció ez, amely a hamarosan retrográddá váló Merkúrnak köszönhetően még kétszer megismétlődik másfél hónapon belül. Ez az állás a Szűz Halak tengely valódi polaritásának megértését hozhatja, amely valahogy így szól: tökéletesítsd az életedet, miközben fogadd el a tökéletlenségedet! Addig is az őszinte kommunikációra szólít fel. Kettejük találkozásánál mindig fenn áll a megtévesztés, hitegetés, becsapás lehetősége. Pozitív megélése, ha a a valódi igazsággal merünk kapcsolódni, és belső megérzéseinkre, intuíciónkra jobban odafigyelünk. Súgnak odafentről, de nem mindig halljuk.

A telihold hatása ott a legerősebb, amely horoszkóp házadban a Vízöntő – Oroszlán jegyek 15. foka megtalálható.Sarokházakban (I-IV-VII-X,) és a holdcsomópontokon átvonulva kifejezetten erőteljes változásokat indukálhat.Pontos előrejelzést a születési idő óra, percre felállított képlet alapján lehet elkészíteni. Aki nem ismeri a saját ábráját, de szeretne az alapokkal megismerkedni, tudni mi hol hogyan helyezkedik el, szeptember 14-én indul új kezdő asztrológiai csoport Óbudán.