Vízöntő telihold és holdfogyatkozás

Olyan napok, hetek jönnek, amelyek felboríthatják az eltervezett menetrendet. A Merkúr lelassult, mától stacioner, 27-én megkezdi hátráló mozgását az Oroszlán 23.fokáról. Gondolkodásunk az átlagostól eltérő lehet, saját identitásunk, szerepeink, önállóságunk, függetlenségünk megértését segítheti. Ezzel egyidőben Vízöntő telihold is lesz, amely egyben holdfogyatkozás is, feszült hatása már napokkal korábban érződik.
A Holdfogyatkozás kiemelt esemény, azonnali érzelmi turbulenciát okoz. Olyan szituációt teremt, amivel foglalkozni kell, amik általában egy hónapon belül történnek meg. A legtöbb eklipsz (fogyatkozás) nem hat közvetlenül az emberekre, főként a világ eseményeire használják, természeti katasztrófákat is társítanak hozzá. Mindazonáltal transzformatív erejű, ezért legyünk tudatába a jelentésével, ha az eklipsz pont kapcsolódik a saját képletünkkel. A Mars 3x halad át az eklipsz ponton, stimulálja a teliholdat, így a Mars tüzes jellege fellobbanthat váratlan eseményeket, harcokat, tüzet, szenvedélyt, ellenállást. 
Az Uránusz hatása szintén kiemelt, nehéz lenne megjósolni, milyen meglepetésszerű fordulatokat hozhat. Az uránuszi energiák egyéni és világi szinten is reformizálnak. Nem mindig úgy, ahogyan azt mi elterveztük. A frusztrációt növelheti, hogy azt érezhetjük, nem vagyunk irányítói az eseményeknek, de arra van ráhatásunk, hogy milyen válaszreakciókat adunk.

Fontos! Mielőtt cselekednénk, gondolkodjunk, de ne agyaljuk túl se a dolgokat! Figyeljünk az intuíciónkra, amelyek egyre jobban felerősödnek. A Mars is és a Merkúr is retrográd mozgásban lesz a következő 3 hétben, ezért semmivel se kapkodjunk! Gondoljuk át mit akarunk, egy átmeneti időszakban vagyunk, a körülöttünk és a bennünk lévő struktúrák változnak.

 
Tipp: Születési horoszkópod azon életterülete lesz kiemelt, amelyik házad a Vízöntő jegyébe esik. Ha ez sarokház (1,4,7,10) még kiemeltebb fontosságú. Szintén erőteljesebb az érintettség, ha a Napod, Holdad, aszcendensed, felszálló holdcsomód  ezen jegyek valamelyikébe esik.

Eklipsz pont Vízöntő-Oroszlán tengely 4°4
 
Ez egy általános leírása a bolygóhatásoknak. Egyéni szinten kire hogyan hat ez az időszak, a személyes sorsának és a születési horoszkópjának függvényében értelmezhető. Ha valakinek elakadása van, kizárólag személyes vagy skypos konzultáció keretében vállalok tanácsadást. Részletek itt >>>
Németvölgyi-Nagy Renáta