Vénusz éve 2018

A Nap egy év alatt bejárja az állatövet. Az utolsó jegy a Halak, vele zárult ma le egy ciklus, egy nagy fejezet. Változó jegyként állandó hullámzásai mellett megtapasztalhattuk, hogy semmi sem tart örökké, és minden egy elkerülhetetlen befejezés felé tart. Itt nem az akarás a feladat, hanem a lemondásé és a figyelésé, a jelen levésé, az intuicióé, az álmoké, a káoszé. Figyelni kell a jelekre, amelyek kijelölik a jövő útját. A Halak jelében a lélek felkészült az elindulásra, az újjászületésre, ami a Kos jegyével kezdődik fizikailag el. A Kos a kezdetek szimbóluma, és minden év március 20-án (vagy 21-én) lépünk be a Kos jelébe, megkezdvén az asztrológia új évet.  

2018. a Vénusz évé, ez a bolygó lesz az év uralkodója. A Vénusz képviseli az adott év főbb témáit, mint például a pénzt és a párkapcsolatokat. Azokat az analógiákat is, amikre érdemes odafigyelnünk és a személyiségünkben megerősíteni. Ilyen példádul az önérték, az önbecsülés és a szeretethez – és az örömhöz való viszonyunk, az adás- és a kapás.

Az egyenlőtlenség témái is jelen lesznek. Általánosságban az igazságérzet, a békére, az egységre és a harmóniára való törekvés. Élénkülnek a szerelmi, a társasági kapcsolatok a művészi tevékenységek, a nők szerepe, a nők társadalmi megítélése, szerepvállalása, szexualitás – szexbotrányok. Oda kell figyelni, hogyan kapcsolódunk másokhoz, milyen értékek mentén haladunk és köteleződünk el. Az Uránusz május 16-i jegyváltása a Bikába – ami egy Vénusz által uralt jegy – hozhat érték- és pénzváltságot, vagyoni helyzetekben hirtelen átrendeződést stb.  A retrográd Vénusz időszakára is kiemelten figyelni kell a Vénusz évében. Világi szinten a pénzvilág, – a korrupciós ügyek -, és a diplomáciai tevékenységek, külkapcsolatok kapják a legtöbb figyelmet, vagyis az államok közötti kapcsolattartás, az állam és a nép érdekeinek képviselete, védelme.

7 évente van Vénusz évünk. 2011-ben volt a legutóbbi, amely év emlékezetes volt az euroválságról, adósságválságról, a Görög mentőcsomagról, majd Spanyolországról, Olaszországról. Meghalt Kadhafi és Oszama Bin Laden. Összeházasodott Vilmos és Kate. Távozott Berlusconi  – szexbotránya is volt, csak néhány eseményt megemlítve ebből az évből.

Azok, akik a Vénusz évében születtek*, különösen fontos év elé néznek. Hozhat jelentős kapcsolatot, szerelmet, örömet. Általában meghatározó, sorsfordító eseményt jelöl a saját születési horoszkópunk Vénusz által jelzett területén. Akik ugyan nem a Vénusz év szülöttei, azoknak is érdemes megnézniük saját Vénuszuk radix-beli elhelyezkedését, mert az azzal kapcsolatos jelentések nagyon erős támogatottságot kapnak,  és mindenkinél jelzi az év fő irányát. Én mindig szoktam nézni a saját képletemben az év uralkodójának elhelyezkedését, és az adott évben valóban mindig ott volt a figyelem vagy jelentős változás. Eddig a Nap évében voltunk, mától tehát a Vénuszt kell pásztázni és minden pillanatát megélni.

*Vénusz év szülöttei (március 20-tól a következő év március 19-ig) 1934 1941 1948 1955 1962 1969 1976 1983 1990 1997 2004 2011
Itt tudod megnézni, hogy te melyik évben születtél.

Aktuális: 2018. április 15. vasárnap – Előadás  a horoszkóp IV-X-es házáról. Részletek és jelentkezés itt.>>>

Rádióbeszélgetés a Vénusz évéről, Vénuszról…