UK előrehozott választások 2017. június 8.

Az utóbbi egy évben kezdtem el többet foglalkozni a mundán asztrológiával, és az áprilisi londoni asztrológiai konferencia is adott további inspirációkat, hiszen a mundán asztrológiának nagy hagyományai vannak itt. Ami miatt kétségeim voltak és lesznek is vele, az az, hogy melyik időpontra felállítotott képletet használjam egy adott országnál, ahol azért több lehetséges opció is van. Kezembe került Londonban egy olyan könyv, ami tartalmazta a világ országainak mundán képleteit. Egyszerűen lenyűgözött.

Nézzük most meg a június 8-i előrehozott választások eseményének képletét! (Ennek egy rövidített változatát tegnap közzé tettem a Horoszkópelemzés Klub facebook zárt hallgatói csoportjában.)

A mundán asztrológia szabályai szerint vizsgáltam meg az esemény várható kimenetelét. A szavazatok leadása reggel 7 órakor kezdődött, így erre az időpontra felállított képlettel dolgoztam. Az esemény képleténél a X. házat, mint a kormányon lévő vezető hatalom képviselőjét – és a IV. házat az ellenzéket kell nézni. Magát az ügyet az I-es ház képviseli. A Rák aszcendenst uraló Hold képviseli a népet, illetve minden olyan dolgot, ami közérdekű. A Nyilas jelében a jövőt, a törvényeket és a megosztottságot képviseli. Az esemény urára (Hold) oppozícióban hat a Merkúr, amely a IV. ház ura, az ellenzék. Jelzés arra, hogy az ügyre az ellenzék erősen hatni fog. A Merkúr saját jegyében erős. A kettős jegyben álló Hold utalhat arra, hogy nincs abszolút többség, hanem koalícióban kell kormányozni az ellenzékkel. A IV. ház ura uralomban a 11.házban jelzi az ellenzék erős jelenlétét a parlamentben.

Az uralkodót mindig a Nap képviseli, amelynek van egy kedvező trigonja a Jupitertől, amely a IV. házban áll, a Jupiter uralja a Holdat és ráadásul a 10. házat.

A képlet MC-jén szembetűnő a Neptunusz, amely – bár a X. ház uraként kvadrátolja a Napot. Ez utalás csalódottságra, zűrzavarra, a hatalmon lévő gyengülésére, önbecsapására. Vagyis akár ki is lesz a „király” bizonytalanság és káosz lesz, nincs egyértelmű irány. Ha a 2. ház urát nézzük, a Napot, mint az ország pénzügyeit, veszteséget, bizonytalan helyzeteket jelöl, amit a stacioner Jupiter kedvező hatása, ha nagyon lassan is, de javítani tud majd. Figyelemre méltó, hogy a X. ház ura a IV. házban áll, ami jelölhetné, hogy az aktuális vezetés megy. A retrográd Jupiter épp fordul direktbe a IV. házban, ami jelölhetné, hogy visszatérhet valaki korábbi vezető. Ha egy planéta stacioner, ott megtorpanás van. A Nap, mint az uralkodó szignifikátora kvadrátban az MC-vel és a Neptunusszal tehát hozhat változást, bizonytalanságot a vezető személyében, esetleg meghiúsulandó ábrándokat. Mivel a X. ház ura a Neptunusz az MC-n van, uralomban, valószínű marad a hatalmon lévő.