Szűz újhold – hasznos a pihenés, hasznos a megértés

A Szűz jegyében az élet gyakorlatias és materiális oldalával kerülünk kapcsolatba. Az előttünk álló időszak anyagilag gyümölcsöző lehet, jó eredményeket hozhat, ám ez függ a múltbéli cselekedeteinktől. A Szűz az Oroszlán jegyét követi az állatövben, ahol az Oroszlán jegyhez kötjük a teremtést. A lélek a Szűz jelében kézzelfoghatóvá akarja tenni saját imázsunkat. A teremtés itt megnyilvánulhat magasabb szintű ötletek, művészi természet, és íráskészség formájában.

Az újhold mindig egy fontos fordulópont, az új kezdeteket szimbolizálja. Meglehet, hogy ebben a holdciklusban  munkát, életmódot, napi rutint váltunk, vagy újat hozunk létre, átértékeljük a segítségadás jelentőségét. Ahol a horoszkópunkban a Szűz jegye található, az a terület válik fontossá, szerveződik újjá. Pl. a 2-es házban az értékrendünk, a pénzügyeink, 6. házban a munkánk, egészségünk, a 7-dik házban a párkapcsolat, a 8. házban a szexuális életünk, kutató munka,  a 11-es házban a baráti kapcsolataink stb.  A váltás azt is hozhatja, hogy elengedjük mindazt, ami már nem segít, nincs a hasznunkra, és azokat a helyzeteket, embereket is, amiknek/akiknek lehetetlen megfelelni.

Érdemes az új lehetőségek, alkotó tevékenységek, kapcsolatok felé nyitni, amikbe képesek vagyunk minden szorgalmunkat beletenni. Legyünk figyelemmel arra, hogy a Szűz jegyben rejlő perfekcionismus meggátolhatja  a haladást, a fejlődést azáltal, hogy félünk hibákat elkövetni, vagy azokat beismerni. Az újhold ráerősíthet arra, hogy elengedd a múlt gondjait, lehet élvezni is az életet! Gondold át, szervezd újra az életed kaotikus oldalát!

Kép – Pixabay

A védikus asztrológiában az újhold a Purva Phalguni naksatrában jön létre, amit a Vénusz ural, és kapcsolódik a luxushoz. Ennek a jegynek a szimbóluma az ágy, függőágy, ahol a lélek megpihen az élet próbái és megpróbáltatásaiban, hogy élvezze az életet. Ez egy hitvesi ágy, ami támogatja a kapcsolatokat. A másik szimbóluma a tűz. Összegyűlik a család és a barátok a tűz körül, hogy pihenjenek, beszélgessenek, tisztábban lássák a gondolataikat és elengedjék a napi problémákat. A közeledő Mars-Ketu együttállás (egzakt szeptember 25.) miatt azonban óvatosan a tűzzel, mert mindkét bolygó természete tüzes, heves, – kettejük együttállása egész nyáron extrém hőmérsékletet, tűz esetet, baleseteket jelzett.

A Szűz újhold pontossá válik  2018. szeptember 10-én este 19:50 perckor Budapesten a Szűz 17. fokán.