Retrográd Mars – ne arra vágyjunk, amit nem érhetünk el! (vlog)

Vannak helyzetek, amiket nem érdemes tovább erőltetni, mert nem fogunk tudni benne előrébb jutni. Minél inkább erőltetjük, annál nagyobbra növeljük az elégedetlenséget és a távolságot magunk és mások között. Meg kell állni, le kell lassulni, mint ahogyan a Mars is teszi – ki kell menni a boxba, más beállításokat kell kipróbálni, rá kell jönni, mitől tud jobban menni az az autó, amiben ott van a lóerő, csak nem hoztuk még ki belőle a maximumot. Dühönghetünk azon, hogy másoknak jobb kocsijuk van, nekünk miért nincs egy olyan, ami hibátlanul megy, de felesleges, nem lesz tőle jobb. Ne azt erőltesd amire nincs ráhatásod, hanem azt, amire van. Mert ez egy ilyen időszak lesz.

Az egyik fő szabály a retrográd időszakban, hogy nem kifele, hanem befele kell összpontosítani, és nem arra vágyni, ami nem elérhető. De akkor mivel? Azzal, ami bennem van, de nem hoztam még ki, a valós személyiségemet, mert a másokkal való állandó összehasonlítás csapdájába estem. Azzal kell foglalkozni, ami van, mert előbb akarnánk megszabadulni az elégedetlenséget hozó helyzetekből, mintsem valóban kimaxoltuk volna azokat.

A retrográd Mars idején rengeteget tanulhatunk magunkról. Ilyenkor azt tapasztaljuk, hogy a dolgok irányítása kicsúszik a kezünk közül. Fontos megtanulandó lecke itt, hogy ne arra vágyjunk, amit nem érhetünk el, ellenben adhatunk olyan válaszreakciókat, amivel nem kerülünk ellentmondásba önmagunkkal és másokkal. Konfrontálódni azért kell, de nem mindegy hogyan és kivel. Ez az időszak mindenkiből kihozza a valódi személyiségét, elnyomott frusztrációit, ne féljünk ezt megismerni!

Retrográd Mars:  2018. június 28-augusztus 27. Leginkább érintettek: Bak, Oroszlán, Vízöntő, Skorpió, Kos, Bika

További részletek a videóban.