Óvatosságra intő napok és hetek – októberi előrejelzés

Tegnap egy őrült kukásautó szó szerint le akarta darálni a parkoló autómat bekanyarodás közben. Az autóm szabályosabban nem is parkolhatott volna, noha épp futóverseny volt Budaörsön. El lehet képzelni, mennyi autó szorult kis helyre! Ha nem akkor jövök épp vissza, volt autóm, nincs autóm. Végül másik két autót meghúzva távozott a szűk utcából. Az egyik ügyfelem is írt, hogy ő már nem járt ekkora szerencsével, a parkoló autójába konkrétan belementek. Tegnap Londonban autó hajtott a tömegbe a múzeum előtt. Mi van most???! Megnéztem milyen remek konstellációk vannak az égen, de elég csak megnéznünk a világ eseményeit, láthatjuk a folyamatos feszültséget, az elégedetlenséget, és a harcot a korlátozó keretekkel, törvényekkel szemben.

Mindezek a hatások a Marsnak és a Szaturnusznak közös megnyilvánulásai – és nyilván még sok egyéb más bolygóhatásé is, amit most nem részletezek, de figyelembe vettem. A Mars az indulatok, az erőszak és az ambíciók bolygója, amely képes mindenáron keresztül vinni akaratát. A Szaturnusz akadályozó, fékező hatása szükségszerű változtatásra hívja fel a Mars figyelmét, és jelzi, hogy hatékonyságban és időben egy – már tarthatatlan konfliktus helyzet lezárásához érkeztünk. Itt már olyan mértékű a feszültség, a tehetetlenség érzés, ahol elengedhetetlen az eddigi hozzáállás megváltoztatása a saját felelősségvállalásunk és hatékonyságunk növelése révén.  Nem lehet tovább erőltetni vagy ráerőltetni az akaratunkat másokra szemellenzősen, ahogy eddig tettük, mert a másik oldalon is tovább fog nőni a fenyegetettség érzése vagy az ellenállás. Vagyis ez azt jelenti, hogy a másik fél cselekedeteinek bírálása helyett azt kell tennünk végre, ami a mi dolgunk lenne, de eddig nem csináltuk. A nehezebbik út választása hosszabb távon biztosan kifizetődő.

Víz és Tűz – Gandanta ponton a Szaturnusz

A védikus asztrológia szerint úgynevezett Gandanta állás van egész októberben. A Szaturnusz vizes jegyből tüzes jegybe lép át október 25 -én, és jelenleg a 29. fokra ért, ami Gandanta pont. Ez azt jelenti, hogy valaminek a végére értünk. Általában ilyenkor nagy a turbulencia, a váratlan kiszámíthatatlan események, konfliktus helyzetek, nagyfokú érzelmi bizonytalanság van a levegőben. A még félbe lévő dolgok, a nem vállalt karmikus feladatok mind óriási nyomást gyakorolhatnak most ránk. Nyugtalan, kimerítő időszak, amely nagyobb valószínűséggel jár balesetekkel, türelmetlenséggel, agresszív megnyilvánulásokkal, egyéb nehézségekkel.
Vigyázzunk magunkra és őrizzük meg nyugalmunkat, mert egész október hónap folyamán fennáll ez a hatás!

Főbb tranzitok októberben:
Vénusz-Mars egzakt együttállás 2017. október 5-8.
Merkúr-Plútó kvadrát egzakt 2017. október 8-9-10.
Nap-Plútó kvadrát egzakt 2017. október 9-10.
Vénusz-Szaturnusz kvadrát egzakt 2017. október 8.
Mars-Szaturnusz kvadrát egzakt 2017. október 9-10-11-én.
Jupiter jegyváltása a Skorpióba: 2017. október 10. (videóblogon részletek)
Vénusz belép a Mérlegbe 2017. október 15-én.
Merkúr belép a Skorpióba 2017. október 17-én.
Mérleg újhold egzakt 2017. október 20. Mérleg 26°34″
 
Az itt leírtak általános érvényűek, bizonyos tendenciákról szólnak, nem célja konkrét tanácsot adni az egyéni sorshelyzetek megoldására.
Az oldalon rendelkezésre bocsátott írások teljes terjedelmében Németvölgyi-Nagy Renáta asztrológus szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll. Másolása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos, arra csak a szerző külön írásos engedélye alapján van lehetőség!