Novemberi energiák – Mérleg Mars

A Mars október 22-én lépett be a Mérleg jegyébe és december 9-ig itt lesz. A Mars jelöli a képességet az önálló cselekvésre, amit másoktól függetlenül is képesek vagyunk csinálni. A vágyaink természetét is jelöli és azt, ahogyan azt meg akarjuk szerezni. A Mérleg jegyében megvan a vágy az együttműködésre, a partnerségre, azonban eléggé összeegyeztethetetlen a Mars természetével, aki független szeretne maradni. A Mars itt rangvesztésben van, vagyis veszít erejéből. Veszít az egyén a  saját akaratából, lendületéből és a saját erejét határozatlansága miatt hajlamos mások céljainak alárendelni – amit mások akár tudatosan ki is használhatnak –  ahelyett, hogy haladna a saját útján. Ehhez az kell, hogy meg tudja fogalmazni, hogy milyen erőforrásokra, segítségre van szüksége, milyen támogatást vár el másoktól, miközben önállósága nem sérül. Itt a lecke az, hogy megtanuljunk határozottan nemet mondani, kiállni magunkért, ha egyensúlytalanságot érzünk, továbbá nem másoktól várni a megoldást, vagy mások megerősítésére várni, hanem bátran elindulni a valós céljaink felé. Helyén kell kezelni saját és mások vágyait, rendezni kell saját marsikus energiáinkat. El kell hinni, hogy egyedül is képesek vagyunk vágyaink eléréséhez. Ahogy elindulunk, és tudjuk mit akarunk, (vagyis ne mások tudják jobban, nekünk mi a jó)  mások támogatása, megerősítése azonnal érkezik.

Kép – Pixabay.com

A Mérleg jegyben az igazságérzet, a tisztesség iránti vágy is felerősödik. A Vénusz a Skorpió jegyében jár (november 7-december 1.), a Mars a Mérlegben. Egymás otthonában (jegyében) a két bolygó uralmi cseréje a gyengeségeket képes most ellensúlyozni és a pozitív haladást elősegíteni. Ehhez mélyre kell ásni magunkban, hogy egy magasabb szinten összerendeződhessünk. A teljes novemberi konstellációk mindezeket a nagy belső átalakulásokat hatalmas erővel támogatják.  Bizonyos bolygók kozmikus helyzete most gyenge, ami segíthet ráeszmélni fontos dolgokra, amelyek valamilyen módon hiányoznak az életünkből. Például a Vénusz a Skorpióban az önbecsülés, a szexualitás és intimitás témájában, a Mars a Mérlegben  az ambíciók vagy a társkapcsolatokban, míg a Merkúr a Nyilasban a hitünket és az intuíciónkat teszi próbára, felerősítve azokat a gondolatokat is, amivel esetlegesen hitegetjük magunkat. Cél most a magasabb tudás és rálátás az életünkre. Hagyjuk menni, ami már nem lelkesít, hogy legyen helye az újnak. November 18-án Skorpió újhold, és Mars-Plútó kvadrát, amely a hatalom és az erő témáját feszegeti majd, feszült hatása már érezhető Erről többet majd később. A Szaturnusz-Uránusz trigonja segít az új alapok létrehozásában, amely a szabadság érzetünket erősítheti, miközben új tervek, irányok, ötletek, ideák megvalósítása felé való elmozdulásokat is támogatja.

Novemberi fontos bolygómozgások:

November 4. Telihold a Bika 11.fokán.
November 5. Merkúr belép a Nyilasba
November 7. Vénusz belép a Skorpióba
November 11. Szaturnusz-Uránusz trigon egzakt (3-dik, utoljára)
November 18. Újhold a Skorpió 26.fokán
November 19. Mars-Plútó kvadrát
November 22. Neptunusz előre indul a Halak 11.fokán

Az oldalon rendelkezésre bocsátott írások teljes terjedelmében Németvölgyi-Nagy Renáta asztrológus szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll. Másolása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos, arra csak a szerző külön írásos engedélye alapján van lehetőség!

 

Programajánló: Bevezetés a védikus asztrológiába november 12. vasárnap