Neptunusz retrográd – Legyen saját hited!

Nem lesz kevesebb az illúzió, mint amikor a Neptunusz előre fele halad. Amikor egy bolygó retrográd (hátrál) működése felerősödik, ezért több tárgyilagosságra lesz szükség. A Neptunusz képviseli a hitet, a félelmeket. A retrográd időszakban figyelni kell arra, hogy ne vakhittel menjünk bele az ismeretlenbe, hanem megkérdőjelezzük azt, amit igazságnak vélünk. Mögé kell látni a dolgoknak, az élet titkait feltárni, és leleplezni, megvizsgálni a dolgok hitelességét. A retrográd bolygóknál erős a tudatalatti működés, ezért ami gátolva volt, az ki akar törni, feloldódni. Például az inspirációk vagy a hit. Felerősítheti az áloméletet, de a félelmeket, a mániás viselkedéseket, menekülési vágyat, neurózist, drog -alkohol fogyasztást és minden olyan dolgot, amiben elveszíthetjük, feladhatjuk önmagunkat.

Könnyen csapdába eshetünk, ha mindent vakon elhiszünk. Nem szabad, meg kell kérdőjelezni a dolgokat, mert a Neptunusz alaktalan és nehéz bizonyítani az igazságokat, amit képvisel. Törekedni kell arra, hogy figyeljük a jeleket, értsük meg szimbolikus üzeneteit, és alakítsuk ki saját perspektívánkat, találjunk rá saját spirituális erőforrásainkra, találjunk rá saját életünkre, a saját hitünkre! Vizsgáljuk felül az álmainkat, valóban a mieink-e ezek? A Neptunusz által képviselt álmokat a Szaturnusz fogja realizálni, ami szintén retrográd, így még erőteljesebben konfrontálódnunk kell mindazzal, ami nem a saját normánk szerint van, hanem amit másoktól átvettünk, és a társadalmi szabályok, elvárásoknak való megfelelésből születtek.

Hatását személyes szinten jobban érezhetik, akiknek fontos bolygó vagy tengely van a Halak 13-17 foka között, illetve ugyanezen fokokon  a Szűz, az Ikrek és a Nyilas jegyekben. A Neptunusz június 18-november 24 között retrográd. A fentiek vonatkoznak a retrográd Neptunusszal születettekre, mint alapvető megoldandó életleckére. A retrográd bolygókról részletesebben is fogok írni hamarosan.

Kép- Pixabay

Személyes konzultáció lehetőségeinek részletei itt>>>