Ne küzdj a felsőbb akarattal – Vízöntő újhold

Érezhető egyfajta bénultság és zavar az újhold előtti napokban, amely újhold előtt amúgy sem ritka jelenség. A Mars-Neptunusz kvadrátja ezt az állapotot most tovább cizellálja, újholdkor éri el legerősebb hatását. Nehezítve van most a tájékozódás és egyfajta kiüresedést is hozhat magával ez a néhány nap. Aki személyesen érintett – pl. Vízöntők – vagy fontos planéta itt –  mindennél jobban érezheti, hogy közeledünk egy ciklus lezáráshoz. A Mars lendületét némiképp most befékezi a Neptunusz, de úgy is mondhatnám, hogy a nyers erejét, akaratosságát most finomítja, vagy csorbítja. Amivel gyakran itt küzdünk, azok az illúzióink, amik megmérgeznek, ha továbbra sem adjuk meg magunkat neki. Merni kell látni, intuitívan cselekedni, és ehhez kell a Mars nagy adag bátorsága.

El kell engedni a kilátástalan harcokat és átadni magunkat a láthatatlan védőangyalainknak, akik nálunk sokkalta jobban tudják most, hogy merre van az előre.  Valami most felbomlóban van, átalakulóban,  a  cselekvés most nehéz, nem is cél. Inkább a beleengedés, a benne levés. Kiderül az igazság és a hamisság. Minden, ami nem volt látható, amit köd takart, tisztul. Lehetnek régi fájdalmak, illúziók, csalódások, amelyek most feloldódhatnak, nem kell már tovább “takaróznunk” vele, és alibi cselekedni.

A cselekvő erőt képviselő Mars itt nem a fizikai világ harcait vívja, hanem a nem látható világét. Konfliktust hozhat az anyagi és a nem anyagi vágyak között. Fel kell ismerni a kilátástalan harcokat és fájó pontokon túllépni, ilyen módon tud a Neptunusz felrázni. Sokan ilyenkor szembesülnek azzal, hogy nem is élnek, nincs is ott a figyelmük abban, amit csinálnak, nem találják a helyüket, hiányzik a stabil lelki háttér, nem tudják mit akarnak, nincs cél, pótcselekvésekbe menekülnek, megjelenhet a drog és alkohol, illetve a tehetetlenség miatt  a düh és csalódás. 

A folyó egyszerre van ott mindenütt, eredeténél és torkolatánál, a vízesésnél, a révnél, a duzzasztógátnál, a tengerben, fenn a hegyeken, egyszerre mindenütt, (…) számára csak a jelen létezik, nem ismeri sem a múlt árnyékát, sem a jövő árnyékát. Hermann Hesse Fotó 123RF

A nem anyagi dolgokról elveszi a Neptunusz a fókuszt, és a megfoghatatlan, misztikusabb élmények válnak most fontosabbá, megnő a képzelőerő, a romantikus együttlét iránti vágy. Meg kell most nyílni a felsőbb akaratnak, és ha nem fogadjuk el ezt a kihívást, zavartak és frusztráltak lehetünk. A Neptunuszi energia mindig megköveteli, hogy jelen legyünk abban, ami éppen van, nem enged előrébb láttatni, tervezgetni, és a végeredményét sem láthatjuk előre. Szívvel lehet előre menni, tiszta szándékkal, feltételek nélkül.

A Vízöntő újhold célja, hogy kiemeljen minket a megmerevedett helyzetekből, új dolgokra inspiráljon minket, kapcsolatainkat felfrissítsük, kimásszunk az egó okozta csapdákból (pénz, státusz, hatalom, presztízs stb.) és újra szabadnak érezzük magunkat. Használjuk fel az öltelekkel teli Vízöntő újhold energiáit, hogy kifejezzük eredetiségünket, és helyet adjunk az újnak, a szabadságunknak.

Újhold a Vízöntő 27. fokán –  2018. február 15. 22:00h

Tipp: nézd meg, hogy melyik horoszkóp házadat érinti az újhold, a fentiek leginkább azon az életterületedet befolyásolhatják! Érintett lehetsz még Halak Mars, vagy Mars-Neptunusz konstellációval. Ha nem tudod egyedül megállapítani, mi hol van, első alkalommal indítok 3×2 órás mini élő online asztrológiai tanfolyamot február 25.vasárnap délután, illetve 26-án hétfőtől. Részletek itt>>>

Az oldalon rendelkezésre bocsátott írások teljes terjedelmében Németvölgyi-Nagy Renáta asztrológus szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll. Másolása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos, arra csak a szerző külön írásos engedélye alapján van lehetőség!