Nagyot estek a tőzsdék – Az eklipsz hatása

A január 31-i holdfogyatkozáshoz (eklipszhez) köthető a mostani nem várt pénzpiacok összeomlása. A pénzügyeket is és a párkapcsolatokat is a Vénuszhoz kötjük, amely az eclips képletben a leszálló holdcsomóponttal állt együtt a Vízöntőben, amely jegyre amúgy is jellemző a váratlanság és kiszámíthatatlanság. Nem könnyű időszak ez a párkapcsolatokban sem. Ez egy általánosan diszharmonikus állás.

A rendkívül erőteljes holdfogyatkozás/telihold – amely a föld közelsége miatt még erőteljesebb hatású volt, minden olyan dolgot bedöntött, megkérdőjelezett, vagy megbillentett, ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Ilyen a gazdaság, az ingatlan piac stb…

Az eklipszek mindig meghatározó szerepet töltenek be a világ eseményeiben. A holdfogyatkozások hatása általában egy hónapig – egy holdciklusig tartanak. Még oda kell figyelni a hatására, mivel az eklipsz ponton a Merkúr is át fog haladni napokon belül, február 7-9, a Vénusz 29. fokon pedig kritikus fokon. Együttes hatásuk további frusztrációt jelezhet üzleti dolgokban, logisztikában, hírközlésben és más kommunikációs ügyekben, kapcsolatokban. Inflációt is elindíthat. A Vénusz február 10-én átlép exaltációs jelébe, a Halakba, ami talán hozhat enyhülést.
A nyáron lesz még egy nagyon kiemelt holdfogyatkozás, július 27-én, amely ennél erőteljesebb hatásokat is kiválthat majd a világi eseményekben.

Donald Trump aszcendense Oroszlán – a telihold/eklipsz pedig szintén az Oroszlán jegyében volt január 31-én. Nyilvánvaló hatással van az USA-ra, mint ahogyan a tavaly augusztus 21-napfogyatkozás is, amely szintén az Oroszlán jegyében, az aszcendensével együttállásban volt. Nem kis feszültségeket generált az eklipsz akkor sem.

Merkúr áthaladása az eklipsz ponton

Telihold – Holdfogyatkozás 2018. január 31.