Mit mesél el rólad az év uralkodó bolygója?

Az az év, amelyben születtél, azt egy adott bolygó uralja. A kaldeusi sorrendet követve a hét ősbolygóval számolunk. Az adott év bolygójának az energiái erősíthetik vagy gyengíthetik a karakteredet, mutathatják életed főbb irányát. Érdemes ezért tudatosan is összehangolódni a bolygók erejével.

Az az év, amelyikben ismétlődik a születéskori év – ez hétévente történik meg – kiemelten fontos év lesz, mivel ezzel az energiával könnyebben kapcsolódni tudsz, „ismerős” és nagyobb magabiztosságot adhat. Vannak bolygók, amelyek természetüknél fogva jobban vagy kevésbé harmonizálnak egymással, így pl. ha te a Mars évében születtél, nemcsak a Mars éve lehet kedvező, hanem a Nap éve is, amely érvényesülési vágyaidat segítheti. Ez fordítva is igaz lehet, de érdemes a születési horoszkópoddal összhangban vizsgálni, ha már van alapszintű tudásod.

Az év uralkodó bolygójának házhelyzete is nagyon fontos, valamint az, hogy mely házaidat (életterületeidet) uralja

Ha kíváncsi vagy rá, melyik bolygó uralta az évedet, készítettem egy táblázatot, amiben kikeresheted, alább pedig elolvashatod a rövid leírását. Sőt, az aktuális évre vonatkoztatva is értelmezheted a leírtakat kicsit átfogalmazva.

Az év uralkodó bolygói

A Mars évében születettek, illetve az adott évben: harciasak, tettre készek, bátrak, őszinték és szenvedélyesek. Vágynak a küzdelemre, a győzelemre, a sikerre és intenzív izgalmas életre. Türelmetlenek, vonzzák a konfliktushelyzeteket, peres ügyeket. Sosem adják fel, nagy küzdők és vállalkozó kedvűek.

A Nap évében születettek, illetve az adott évben: büszkék, kreatívak, uralkodók, határozottak. Vágynak az állandó figyelemre, a dicséretre, a hatalomra, erős önbizalomra, hogy megmutathassák tehetségüket valamiben. Elsők akarnak lenni, vezetők. Sokuk karizmatikus személy és sikeresek vagy nagy befolyással bírnak.

A Vénusz évében születettek, illetve az adott évben: kedvesek, figyelmesek, harmóniára törekszenek. Vágynak a szépségre, a vonzerőre, a társasági és üzleti életre, a tökéletes társra és az anyagi jólétre. A külvilág állandó megerősítésére is szükségük van. Jó a pénzügyi vagy művészi érzékük.

A Merkúr évében születettek, illetve az adott évben: kíváncsiak, kommunikatívak, mindig van mit mesélniük, intellektuálisak, összefüggésekben gondolkodnak. Vágynak a jó társaságra, a változatosságra, utazásra, az értelemre, logikára, a jó üzletek megkötésére és arra, hogy egyszerre öt dologgal foglalkozzanak. Kiváló előadók és tanítók.

A Hold évében születettek, illetve az adott évben: gondoskodók, védelmezők, olvasnak mások lelkében, intuitívek, segítőkészek és sebezhetők. Vágynak a családra, otthonra, a törődésre, a romantikára, az utazásra és többen hírnévre is. Gyakori hangulatváltozások mellett hajlamosak bezárkózni. Szükségük van érzelmi megerősítésekre. Általában odaadó szülők, sorsuk tele van állandó változással.

A Szaturnusz évében születettek: megbízhatók, zárkózottak, maximalisták, becsvágyók. Vágynak arra, hogy jó munkájuk legyen, elismerjék erőfeszítéseiket, tekintélyre tegyenek szert és legyen meg az egzisztenciális biztonságuk. Egyedül birkóznak meg általában a feladatokkal. Kiváló tanítói, mentorai, támaszai lehetnek másoknak. Sokszor magányosak és sorsukban nagy akadályokat kell legyőzni fáradságos munka árán.

A Jupiter évében születettek, illetve az adott évben: maximalisták, idealisták, felfedezők, kutatók, barátságosak és optimisták. Vágynak az ismeretlenbe, a spirituális világokba. Gyakran személyiségük háttérbe szorul, ha nem becsülik eléggé önmagukat. Igazságérzetük fejlett és rendkívül lojálisak. Tudásuk kiváló tanácsadókká és segítőkké teszi őket. Váratlan szerencsés fordulatok jellemezhetik sorsukat.

Kapcsolódó bejegyzés:

A Mars éve a Mars évében születetteknek kedvezett? – Trump a Mars évében született >>>