Miért ne mondjunk fel a retrográd Merkúr alatt?

Elég csak az úszóvilágra tekintenünk most, hogy megértsük a retrográd Merkúr dinamikáját. Katinka második beszéde pont a Merkúr retrográdba fordulásakor (január 6.) történt, – ekkor a bolygó ereje nagyon erős, a kedvezőtlen hatásai felerősödnek és ennek köszönhetően sok negatív indulatot is kiváltott. Az üzenetet félreértik, nem értik, kommunikációs nehézségek lépnek fel, nem jól kezelik, nem oda jut el az üzenet, ahova címezték. Szóban is, írásban is ez megtörténik, ha retrográd a Merkúr. Tipikus következmény a megsértődés, a rosszul esik amit a másik mond, vagy ahogy mondja stb, és sorra megfogalmazódnak a kritikák, és gyakran elkezdődik az „akkor nem beszélünk egymással” időszaka. A retrográd Merkúr periódusában (január 6-25.) fokozottan kell figyelnünk arra, hogy megértsük, mi az, amit a másik valójában mondani akar és hogy az kinek szól és kiről.

A retrográd Merkúr alatt előjöhetnek olyan helyzetek, amiket a múltban (előző életeinkben) nem tudtunk megoldani.

A retrográd Merkúr alatt előjöhetnek olyan helyzetek, amiket a múltban (előző életeinkben) nem tudtunk megoldani.

Több olyan esetet láttam már, amikor retrográd Merkúrnál felmondtak. Valahogy nem jó az időzítés. Miért? Mert van egy helyzet, amit nem tudnak kezelni – vélhetően már egy ideje ez fennáll – , de ettől ez nem lesz megoldva, visszük tovább a megoldatlan leckét a következő helyre.

A háttérben olyasmi van, hogy elfogytak az eszközeink a céljaink eléréséhez. Azt hisszük, hogy tudunk mindent, vagy amit lehet, elmondtunk, meghallottuk, valójában nem áll rendelkezésünkre minden információ a helyes döntéshez, nem látjuk tisztán a helyzetet, valami rejtve van. Van valami, amire csak akkor láthatunk rá, ha nézőpontot váltunk. Ennek időt kell adni. Időt egymásnak, hogy mindenki újragondolhassa, megértse, hogy hogyan jutottunk el idáig. Továbblépni, illetve végső döntést hozni ez után érdemes, ekkor már ideális esetben a Merkúr előre megy.

Akik már döntésüket a retrográd Merkúr előtt hozták meg, de a felmondás a retrográd időszakra esik, ő rájuk ez így nem teljesen vonatkozik. Kommunikációs nehézségekkel ők is számolhatnak ez idő alatt. Lehet, hogy a felmondás a tervezetthez képest elhúzódik, pl. nincs ott az illetékes, vagy a döntésünket nem fogják érteni stb.

Az önismereti munkákban, a bolygóállításban vagy más egyéb módszereknél a retrográd bolygómozgások alatt igen hatékonyan lehet feldolgozni a múlt történéseit, elengedni és a bolygó előrehaladásakor integrálni az újat.

Megjegyzés: A leírt bolygóhatások általános érvényűek, nem helyettesítik az egyén saját születési képletére felállított elemzést. További információ a Tanácsadás  menüpontban.