Merkúr retrográd a Kosban – március 23 – április 15.

A 2018-as év első retrográd Merkúr időszaka kezdődik el március 23-tól. A Merkúr 3 héten át a Kos jelében hátrál. Ilyenkor a bolygó úgymond a kedvezőtlenebb arcát mutatja. A kommunikáció, a tanulás, a közlekedés ilyenkor problémásabb, lehet késlekedés, több a félreértés, a pontatlanság, a lemondás, a türelmetlenség, az erőszakoskodás stb. Több a baleset és könnyebben romlanak el a dolgok, amik korábban jól – vagy csak annak tűnő módon – működtek. Amire lehet, készüljünk fel, legyünk elővigyázatosak, ha fontos projekten dolgozunk, készítsünk másolatot a file-okról, ha utazunk, a bőröndbe ne a legféltettebb cuccainkat tegyük! A retrográd időszakban kijönnek a rejtett hibák, a régi rossz beidegződések. Ez nem baj, ha nem söpörjük be őket a szőnyeg alá, hanem utánajárunk mi történt, megbeszéljük őket stb.
 
Sokkal jobban figyeljünk oda a felbukkanó gondolatainkra, egymásra és arra, miket és hogyan mondunk ki, milyen hatással van, és hogy kiknek a társaságát keressük. Gondoljuk át, ténylegesen mire van szükségünk! De semmit sem szabad túlagyalni és szűrjük az infót! 

Adj időt annak, hogy amit eddig nem hallottál meg, azt meghalld, hogy amikor eljön az ideje, tovább- vagy túl tudj lépni a régi dolgokon már egy más nézőpontból.

 
A retrográd Merkúr időszaka általában hektikus, gyakran felborul a korábbi ügymenet, a fontossági sorrend és más kap több figyelmet. Több rugalmasságot igényel ez az időszak mindenkitől. Általában ilyenkor mindenki jobban el van foglalva a saját problémájával, adott helyzetével, és több a negatív visszhang is. Visszatérhetnek régi helyzetek, régi barátok, kapcsolatok, lezáratlan ügyek. Valamiért ilyenkor nehezebben halljuk meg a jót, mint a rosszat, de azért remélem nem lehetetlen!

A Szűz és Ikrek jegyűeknek kiemelt időszak, illetve az a ház, amely felett a Merkúr áthalad, és amely házad a Szűz, Ikrek jegyekben kezdődik. Önvizsgálatra, mélyebb belső megértésekre, összefüggésekre rávilágíthat a retrográd időszak, érdemes ilyenkor mások tanácsát kikérni. A bolygó április 15-én vált ismét irányt. Az árnyék szakaszból május 3-án lép ki a Merkúr. Ha van bármilyen élményed a retro Merkúrról, írd meg kommentben, szívesen olvasom, olvassuk!