Merkúr ismét előre megy a Nyilas jelében (december 23.)

A karácsony előtt mi sem lehet jobb hír, mint az, hogy a Merkúr befejezte retrográd mozgását, és december 23-tól ismét előre megy. Szép lassan tisztul a kép és a jövő. A retrográd időszakban a figyelmünk jobban ingadozhatott, mentális kihívásokban jobban elfáradhattunk, elbizonytalanodhattunk és a múlt bizonyos helyzetei ismétlődhettek. Olyan helyzetek, ahol nem sikerült megtalálni a közös hangot másokkal, sok esetben lezárásokhoz vezettek, vagy több negatív reakciót szült az igazságérzet és a morális értékekből fakadó különbözőségek. A munkahelyi ingadozások, billegések szintén gyakori megnyilvánulásai ennek az időszaknak.

A retrográd periódusban jellemző, hogy hangot adunk annak, aminek korábban nem. Kedvező megélése, ha a figyelmünk önmagunkra irányul, és kevésbé másokra. Ellenkező esetben előfordul, hogy aki a bizonytalanságot vagy egy múltbeli igazságtalanságot rosszul visel, szavaival lehet bántó, destruktív, vagy a másokon való felülkerekedés valamilyen formáját választja a retrográd Nyilas Merkúr időszakában. A fent lenni, jobbnak lenni érzés témáját gyakran hozza ez a konstelláció, amely, ha csak kifelé irányuló törekvés kevesebb mögöttes tartalommal, akkor a mélyen elnyomott belső érzések intenzívebben törnek felszínre. Egyikünk sem hibátlan, sem tökéletes és nem szereti kevesebbnek érezni magát. Ezek megértése óriási belső változásokat indíthatnak el, komoly fordulatokat hozhat a megítélésekben.

A megújulási képesség a hibák belátásával, megbocsátásával látványosan orvosolhatóak.  A Merkúr a Nyilas jelében nem érzi jól magát, rangvesztett, és retrográd esetében még nagyobb kihívást jelent önmagunkat szembehelyezni mindazzal, ami kivetni való. A Nyilas jelében a példaképpé válás úgy is megnyilvánulhat, hogy közvetíteni tudom azt, hogy képes voltam túllépni a múlton, változni a gondolkodásomban, a kommunikációmban, a látásmódomban, hozzáállásomban.  Ezután joggal várhatom el, hogy a Másik is változzon.

A Merkúr Nyilasbeli periódusa kulcsfontosságú spirituális leckéket hoz elsősorban azon a területen keresztül, ahol a Nyilas jegye található. Ennek megértése egyéni. Ez a karmikus ciklus november 14 – január 11. közötti időszakara vonatkozik. A Merkúr előreindulásával magunk mögött hagyhatjuk a múlt téves beidegződéseit, lehetőségünk van új színben látni a dolgokat, új célok felé elmozdulni, rendezni az elakadásokat , amit azáltal tudunk megvalósítani, hogy képesek vagyunk feljebb lépni egy szintet korábbi önmagunkhoz képest. Lehet, hogy mindezt egy külső hatásra tesszük meg, értékéből semmit sem von le.

Boldog Ünnepek Kívánok!

Merkúr előre indul a Nyilas 13. fokáról.

Előadás a 2018-as évről december 28-án. Részletek ide kattintva elérhetőek.