Mars-Plútó-Uránusz – bátorságpróba (2017. február 20-28.)

A Mars azt a késztetést adhatja az Uránusszal és a Plútóval összefonódásban (február 20-március 1.), hogy valami újba kezdjünk, amihez kell, legyen elegendő bátorság, merészség. Az Uránusz sürgető, nyugtalanító hatása gyors lépésekre ösztönözhetnek, a régi „levedlésére”, elhagyására. Azért figyeljünk oda, hogy ne hirtelen felindulásból, indulatból cselekedjünk, mert a visszaút nincs biztosítva! Sorsfordító energiák és megújító intenzív erők február végéig, amely a Halak újholdnál (február 26.) éri el a csúcspontját.

Mars-Plútó-Uránusz – bátorságpróba (2017. február 20-28.)

A Mars faltörő kosként halad céljai felé a Kos jegyében, ahol az Uránusszal találkozva érezhetően megnöveli a feszültséget, felpörget, türelmetlenné tehet, akaratunk hangsúlyozása és a függetlenségünk kiharcolása fontosabbá válhat, mint valaha. Nyugtalanító hatása mellett a bizsergető, kalandvágyó energiái pikk-pakk kirobbanthatják az embert a megszokott, unalmas tevékenységekből, körülményekből. Szétfeszítő energiái mellett nehéz lesz megmaradni a négy fal között. Most kell menni, felfedezni, kipróbálni új dolgokat, helyszíneket, társaságot, embereket, nyitni az újra, az ismeretlenre vagy elkezdeni csinálni másképp az eddigieket.

Irányítás és ellenállás

Megkísérelhetjük átvenni az irányító szerepet. Jól tesszük, ha ezt ott kezdjük el, ahol eddig passzivitást mutattunk, esetleg lepleztük vágyainkat. Cél lehet a megbomlott erőegyensúly visszaállítása életünk azon területén, ahol csapdába estünk – ahova a haragunk juttatott – és kiengedtük a kezünkből az irányítást. A Plútó személyes szinten tudatosítja a bennünk lévő potenciákat is. Ingerlékennyé válhatunk azok iránt, akik megpróbálnak irányítani minket vagy meg akarnak változtatni, lenyomni – meglehet, hogy nagyobb ellenállással és szembeszegüléssel találkozunk ezekben a napokba. A bűntudatkeltés és a manipuláció minden formájára érzékenyebben reagálhatunk, amelyeket ha beengedtük életünkbe, itt az ideje az elutasításának, megválásának. A feszültség, a türelmetlenség és a hirtelenségek miatt kiemelten balesetveszélyes időszak – ne rohanjuk sietve sehova!

Érzékenység és Halak újhold

A Plútó felerősítheti a belső konfliktussal terhelt részeinket. Gyakran a legjobban elítélt tulajdonságaink azok, amelyek segítenének megérteni saját valódi énünket. A Plútó felszínre hozhatja ezeket, valamint a tehetetlenség érzést is, amely a múltból ered és egyfajta erőtlenség és kiszolgáltatottság érzettel jár. Hiányzik a cselekvő erő, aminek eredménye az önpusztítás és harag. Tipikus esete az, amikor várjuk, hogy valaki bukkanjon már fel, hogy megmentsen minket saját erőtlen, sebezhető helyzetünkből, és miután senki sem jön, dühösek leszünk, és védekezésből az ellenséges érzületeinket másokra áttoljuk. A sérelmek felszínre kerülése miatt az együttműködés problematikussá válhat.

A Nap a Halak jegyébe lépett február 18-án, ahol együtt áll a felszálló holdcsomóponttal, tovább haladva pedig február 26-án újhold lesz. Az újhold a kezdetek szimbóluma. A Halakban azé a kezdeteké, amelyek még a régi életünk maradványaira emlékeztetnek, miközben közelebb hoznak egy új életciklus kezdetéhez. A tudatalattiban lévő elfojtott érzések, gondolatok, erőteljes képi szimbólumok, álmok, megérzések formájában emelkedhetnek a tudat szintjére.

Erőteljes szexuális energiák

Általában nem a romantikus, gyengéd szex ideje az, ahol a Plútó is helyet kap. A felkorbácsolt energiák a sötét vagy szürke árnyalatait se vetik meg. Mindemellett a Kos jegye is és a Mars is tele van szexuális hajtóerővel, a Plútóval és az Uránusszal együtt a szokottnál mohóbbak lehetünk, kísérletezőbbek, de rámenősebbek és agresszívebbek is. A szexuális játszmák, taktikázások számai is megnőhetnek.

Aki az intenzív energiákat nem (csak) a szex fiatalító, revitalizáló és feltöltő hatásában akarja élvezni, kiválóan hasznosíthatja komoly fizikai vagy alkotó tevékenységben, belekezdhet új nagy projektekbe illetve minden olyanba, ami nagyobb erőfeszítést igényel. Ha a szükséges akaraterővel rendelkezünk, a motiváció fénysebességgel megérkezik.

Végezetük ne feledjük, minden, amit szenvedéllyel, teljes erőbedobással tudunk csinálni áldásos lesz.