Mars-Ketu együttállás a Shravanában (Védikus)

Egyre több a baleset és a váratlan esemény, amik azt jelzik, hogy már nagyon közel a Mars-Kétu együttállás. Ez a konstelláció hónapokra meghatározza az elkövetkezendő időszakunkat. Sajnos fokozza a balesetveszélyes helyzeteket, természeti erők megnyilvánulását (tűz esetek, földmozgások), de mielőtt kétségbe esnénk, jelzem, hogy ennél sokkal több és fontosabb olyan jelentése is van, amikre van személyes ráhatásunk.  Még akkor is, ha a múltunk jó és kevésbé jó karmái most visszaköszönnek. Úgy tartják, hogy a Kétu a Marshoz hasonlóan nyilvánul meg, így mindkettő tüzes természetű. Forró nyárra készülhetünk.

A Mars és a Ketu  együttállása háromszor ismétlődik november 5-ig. A védikus asztrológiában mindaddig hatnak egymásra a planéták, amíg egy adott jegyben tartózkodnak. Ez a helyzet november 5-ig áll fenn. A Mars június végén hátráló mozgásba vált augusztus végéig, így extra időt tölt a Bakban.

Ahol a Ketu felbukkan, ott kiemelten karmikus időszak veszi kezdetét. A Kétu a leszálló holdcsomópont, a Ráhu a felszálló. Ketten együtt képviselik a karmikus tengelyt, a múlt és a jelen karmikus kihívásait. A Ráhu, Kétu a kettévágott kígyó, ahol a Rahu a fej, a gondolkodó (világi) rész, a Kétu a fej nélküli, az intuitív – szimbolizálva az elválást, elszigeteltséget az anyagi világtól.  A védikus asztrológiában a Kétu a legspirituálisabb planéta mind közül. Leckéje, hogy megtanítsa a ragaszkodás nélküliséget és felszabadítson az anyagi világ kötelékei alól.

A Mars a Bak jegyben egzaltált, nagyon erős. Vigyázni kell, hogy ne váljunk túlzottan anyagiassá! A státuszt, az elismerést és az anyagi jólét fontosságát túlértékelhetjük, ugyanakkor a munka és a karrier-céloknak maradniuk kell. A Bak jegy spirituális ereje abban rejlik, hogy képes az elképzeléseit, a gondolatait kézzelfoghatóvá tenni, formát, kereteket adni, megvalósítani.

A Kétu az előző életeink azon viselkedési mintáit tartalmazza, amelyek biztonságot adtak a múltban. A Mars előhívja a régi gyökereinket, a múltban ismételt cselekvési mintáinkat, szokásainkat, amiket magunkkal hoztunk korábbi életeinkből. A Mars a Kétuval együttállásban lehetőséget ad a spirituális fejlődésre, és segítheti a beleragadt helyzetekből való kilépést. Itt a Bak jegyében a kihívás, hogy ki tudjunk lépni azokból a struktúrákból, szerkezetekből, formákból, amelyek már korlátoznak minket, annak ellenére, hogy kényelmet és biztonságot adnak, de már nem segítik a fejlődésünket. Az elakadás onnan ismerhető fel, hogy egyre nő az elégedetlenség érzés, vagy az agresszió, a viszály. A Ketu a kiábrándulással, a váratlan szerencsétlenséggel és a depresszióval áll összefüggésben, ezért megkívánja ez az időszak tőlünk, hogy átértékeljük és újraértékeljük eddigi életünket, munkrendünket, motivációnkat. Lesz, akit elnyel teljesen az anyagi világ, mivel a Kétu „fejetlen”, és eszetlen, ami túlvállalásokat, sok nyugtalanságot és problémákat jelezhet a pihenéssel.

A Mars esetében továbbá önérvényesítési problémákat, dühöt, az erőszakot, kontroll -problémákat és  baleseteket. Az időszak hozhat bérfeszültséget, magasabb üzleti kockázatokat, kríziseket. A retrográd Mars időszaka kaotikus szokott lenni, ha az erőnket nem megfelelően osztjuk be, nem vagyunk eléggé tudatában tetteink következményének és annak, akik vagyunk. Pozitív oldaláról megadhatja az erőt és bátorságot az akadályokkal való szembenézéshez, magasabb szintű célok megvalósításához és az önfeláldozó cselekedetekhez.

A Mars és a Kétu egy nakshatrában haladnak, a Shravanában (május 28-november 5.), ami arra sarkall, hogy vállaljunk több felelősséget önmagunkért és így közben megtapasztaljuk a belső növekedést és a magasabb tudás felé haladunk.  A Shravana azt jelenti, hallani és ez a nakshatra a csend. A csend hangjainak meghallgatása az önfegyelmen (Szaturnusz) és a meditáción (Ketu) keresztül lehetséges. A Shravana jelképe a fül, ami fokozza a hallás képességét. Meghallván a különböző hangokat, a belső csendet képesek leszünk eligazodni a valóság és az álhírek között. Az időszak vitákat, nézeteltéréseket hozhat. A Shravana kedvező naksatrája a kommunikációnak, a beszédnek, a tanításnak, és a tanulásnak is, amelyben kimagasló eredményeket érhetünk el.

Bármilyen planéta is álljon a leszálló holdcsomóponttal (Ketu), mindig az előző életünkből hozott befejezetlen ügyeket és kapcsolódásokat jelöl, amelyek bensőnkben működnek. Olyan tapasztalatokat jelölnek, találkozásokat, helyzeteket, amelyek megoldása most ránk vár, azáltal, hogy megértjük ezeket, elengedjük a ragaszkodásainkat, lecsökkentjük vagy feladunk valamit azokból, a bolygók által képviselt jelentésekből (Mars), amik az egónk megerősítését szolgálják. El kell engedni a tettekhez való ragaszkodást.

Kikre hat? Mindenkire, de legerőteljesebben azokra, akiknek a karmikus tengelyük, Aszcendensük, Holdjuk, Napjuk Bak, Kos, vagy Oroszlán. Illetve azokra az életterületeidre, amelyek ezekbe a házakba esnek. A Kos, Skorpió aszcendens kiemelt, mivel ezeket a Mars uralja. A Bak aszcendens esetében az együttállás itt van. Továbbá a legnagyobb átalakulás és minőségi változás az Oroszlán jegyének megfelelő területen következhet be november 5-ig. Vedd figyelembe, hogy a védikus asztrológiában a jegyek nem egyeznek meg a nyugati asztrológiában ismertekkel!

Mars-Kétu egzakt együttállásai: 2018. június 13-14., július 18-19., szeptember 22.

Egyéni asztrológiai konzultáció, tanácsadás lehetősége >>>