Mars a Vízöntőben – Tegyük félre a kiszámíthatóságot!

Amíg a Mars a Bakban járt (szeptember 29-november 9.) többet törődhettünk a hírnevünkkel, a munkánkkal, a pozícióinkkal, az egzisztenciánkkal, esetlegesen több energiát toltunk abba, hogy milyen képet alakítsunk ki magunkról, mintsem, hogy felszabadulttá váljunk és több szeretetet engedjünk a szívünkbe.

A Mars 2016. november 9-én a reggeli órákban átlépett a Vízöntő jegyébe, ahol uralmi cserébe került a Kos jegyében járó Uránusszal. A Vízöntő jegyét uraló Uránusz befolyása alá került Mars új irányt és az eddigiektől eltérő lendületet vesz, áttörést, kitörést, felszabadulást hozhat a befeszülésekből, a konvenciókból, a hatalmi és a képmutató helyzetekből. A kihívások színesebbé válnak, a régi elutasítása sokkal gyorsabban történik – ahogyan a reakciók is az újra, születnek az új reformok, születnek a szokatlan ötletek, szokatlan helyzetek és bukkannak fel váratlanul a vetélytársak is. A kiszámíthatóságot most tegyük félre egy időre! A meglepetések időszaka következik december 19-ig.

002

A Kos menne a saját feje után, míg a Vízöntő mások érdekeit szem előtt tartva a közösségben, kapcsolatokon keresztül tudja keresztül vinni saját elképzeléseit. Az önös Kos és a közösségi Vízöntő energiái keverednek, ahol mindketten izgalomra, érvényesülésre, új utakra és egyedi megoldásokra, átalakulásokra vágynak.

Sokak életében felmerülhet a váltás, új ötletek megvalósítása, új izgalmasabb kihívások felé fordulás. Ugyanakkor kihívást jelenthet nyitottá válni most a munkatársak javaslataira. Könnyebben lázadhatunk fel a nekünk nem tetsző dolgok miatt, mint korábban, türelmetlenebbé és idegesebbé válhatunk, ha nem a nekünk tetsző megoldások születnek.

A Mars Vízöntő jegybeli helyzete a szexuális energiák változatosságát igényli, növeli a kísérletező kedvet, az újdonság ereje megnőhet, az alkalmi viszonyok száma is, olyannyira, hogy a meglévő kapcsolatunkat is kockára tehetjük.

A közös hang megtalálása mindenekelőtt a legfontosabb cél ebben az időszakban (november 9. – december 19.). A Vízöntő Mars idején az emberekhez való viszonyulásunk módjában rejlik legfőbb erősségünk és gyengeségünk. Éppen ezért hatékonyabb eredményt érhetünk el baráti és közösségi kapcsolataink révén, és azáltal is, ha megértjük milyen hatással vagyunk közvetlen környezetünkre. Itt az idő, hogy kiderüljön, ténylegesen mennyit törődünk másokkal, vagy csak fele annyit, mint azt mások hiszik. Sosem késő a közeli barátaink számára tudomására hozni, hogy mennyit jelentenek, miként érzünk irántuk.