Mars a Skorpióban (december 9-január 26.)

Igazán mélyre visznek a mostani energiák a Mars jegyváltásával. A Skorpió jegyében haladó Jupiterhez a Mars december 9-én csatlakozott. Itt hozzászokhattunk, hogy aminek borulnia kellett, az borult. A Mars belépésével mindez fokozódik, különösen mialatt a Jupiterrel együttállásban lesz (2018. január 2-11.). Felerősítheti a szélsőségeket, a téveszméket, fény derülhet rengeteg mindenre. Olyan problémák oldódnak meg, olyan tudást, rálátást kaphatunk, amik a legmélyebb gyökerekig mennek vissza. Ha valami nem stimmel a hiedelmeinkkel, azt is meg kell vizsgálni és oldani. A rossz hiedelmek elengedése és a valódi gyökerek, a szellemi és a fizikai hovatartozás megtalálása cél.

A Skorpió jegye nemcsak az átalakulásé, a hatalomé és a mélységé, hanem a szexualitásé is. A Mars itt jelezhet rejtett vágyakat, stratégiai lépéseket. Tulajdonképpen bármit tesz, azt megszállottan teszi, és általában nehéz elfelejteni vagy megbocsájtani.

A szélsőséges Skorpió energiák beránthatnak, több az ítélkezés, a türelmetlenség és az intolerancia. A gondolkodásunk átalakítása nagyon időszerű.

Mélyre vivő energiák. Sokféle módszerrel lehet most átlendülni a problémáinkon, mélyre lehet ásni.

A retrográd Merkúr is és a Mars Skorpió jegybe lépése is már előkészíti illetve átvezeti a Szaturnusz Bak jegyének küldetését: a rossz struktúráknak össze kell omlania.  

Programajánló: 2017. december 28. csütörtök – előadás a 2018-as év asztrológiai hatásairól.