Lassulás és energiahiány – Mars/leszálló holdcsomó

Ha nem mennek úgy a dolgok, nem érzed a kirobbanó világmegváltó energiákat, esetleg semmihez sincs kedved, ne érezd magad rosszul, nem a Te hibád! Sőt, nem baj, ha lassítasz! A Mars együttállásban van a leszálló holdcsomóval (Ketu). Ilyenkor az ügyeinkben az előrehaladás nehezebb, akadályoztatott. Az energiaszint és a motiváció is csökkenhet. A Mars által uralt házak ügyeiben visszaesés lehetséges, visszahúzhat valami, vagy felborulhat az addigi ritmus váratlan dolgok miatt. Pl. a 2-es ház esetében a pénzügyekben, a  6-os háznál a munkában, a 10. háznál a karrier céljainkban stb.

A leszálló holdcsomó a múlt és az előző életeink hibás viselkedésmintáit jelöli, ezért a mostani időszakban ezek visszatérhetnek, figyeljünk oda a reakcióinkra. Hogy kinek mi van a hozott puttonyában, az mindenkinél egyéni. Cél, hogy ezeket észrevegyük, és ismétlés helyett megszabaduljunk ezektől. Valószínűleg a “nem cselekvés” most segíthet, figyeljünk a belső érzeteinkre, ösztöneinkre, valódi szükségleteinkre, találjuk meg azt, ahogyan töltődni tudunk és nem lemerülni.  Ellenkező esetben csak robbanni tud a felgyülemlett frusztráció és elégedetlenség.

Le kell lassulni, mert nagyobb a hibázási lehetőség is, különösen az új projektek indításában. Több a korlátozó energia. Finom előrehaladás, bizonyos kontroll elengedése szükséges, hogy az energiák lágyuljanak, finomodjanak… A technikai, elektronikai meghibásodások, autókkal problémák, balesetek gyakoribbak lehetnek, és az egészségügyi problémák is a felszínre kerülhetnek. Vigyázzunk a bokánkra, a lábunkra! A Vízöntők, Oroszlánok, Bikák és Skorpiók erőteljesebben érintettek, illetve, ha itt áll meghatározó bolygó, vagy tengely. Utoljára 1971. június-szeptember között volt a Vízöntőben retrográd a Mars, így ez az évjárat is extrán érintett lehet!

Az együttállás egzakt dátuma június 13-14. Vízöntő 9°  A Mars mondhatni behúzta a kéziféket. Mivel a Mars retrográd lesz június 26-tól, nem nagyon távolodik el 1 foknál messzebbre a csomóponti tengelytől, így ezzel a hatással többszörösen kell számolnunk majd a nyár folyamán. Augusztus hónapban ugyan kicsit eltávolodik, de szeptember közepén ismét szorosan együtt fognak állni, ekkor azonban már előre halad a Mars.

Kapcsolódó cikkek: Mars-Ketu együttállás (védikus)
Egyéni konzultáció részletei itt: >>>