Kos telihold – te írod most életed forgatókönyvét

Kilengéseket, megingásokat és minden olyan feszültséget képes intenzíven a felszínre hozni a Kos telihold, amelyekben határozottságra, és fontos döntések meghozatalára lenne szükség. Az érzelmi  biztonságunkat képviselő hold a Hold a Kos jegyében tetőzött októbere 5-én, ahol az én, az önállóság és a küzdés fontosságát emeli ki, valamint a bátorságét és azon próbatételekét, amiket még nem próbáltunk ki.

A feszültség vagy a fizikai testi tünetek a telihold idején sokkal intenzívebben fejeződnek ki, mint az átlagos napokon. Ennek oka, hogy a két fővilágosító planéta a Nap és Hold egymással szembe kerülnek, ahol a Nap a társkapcsolatokat előtérbe helyező Mérleg jegyében a Hold pedig a független ént előtérbe helyező Kos jegyében áll. Az egyensúly valahol félúton van, ám teliholdkor a feszültség oka a két téma között felbomlott egyensúly.

A Hold mindig rámutat, hol és milyen módon találhatunk rá az érzelmi stabililtásra. Amelyik jegyben a telihold létrejön, az adott jegy erősségei segíthetnek az egyensúly megteremtésében, mégpedig azon az életterületen, amelyik horoszkóp házadba a Kos telihold esik. (Ennek megállapítása haladóbb szintű asztrológiai tudást igényel.) A Kos jegye a függetlenségé, az egyéniségünk önálló kifejezésé. A lehetőség itt van, hogy felfedezd a benned rejlő erőt mások támogatása nélkül, merj – illetve az élet is rákényszeríthet – önállóan elindulni új területek felé és szembenézni azzal a kihívással, hogy mindezt egyedül csináld. A Kos telihold annak az ideje, amikor másoktól elkülönülten, leválva haladunk előre, úgy, hogy másokra is eközben tekintettel vagyunk. El kell engedni a másoktól való függést, a megfelelést, vagy a megerősítések igénylését, mert az előtted álló élethelyzet megkívánhatja az önállóságot, a kezdeményező erőt és hogy tudatában légy saját erősségeidnek, tisztában légy saját magaddal!  Ne feledd, az erő veled van, magadnak bizonyítasz, nem másoknak!

A teliholdnak komoly regeneráló – gyógyító hatása is van. A Plútó a T-kvadrát csúcsán intenzív átalakító erőt képvisel, ami arra kényszerít, hogy kevesebb kontrollt vigyünk az életünkbe, felszínre hozva azokat az érzéseket, amikkel nem akartunk mélyebben foglalkozni. A Plútó mindig mélyebbre visz, mint ami nekünk még általában komfortos, ezért ha ezt az alámerülést nem önként vállaljuk, az ellenállás több szenvedéssel (testi-lelki) és félelemmel járhat.

A telihold hatását a legintenzívebben a Kos és Mérleg érdekeltséggel (Nap, Hold, Aszcendens) rendelkezők érezhetik,  illetve mindenki az adott életterületén, ahol a Kos-Mérleg 12.foka esik. Például ha a 2-es házadba esik, akkor légy tudatában a saját erőforrásaidnak és használd mások javára. A 3. házban fordulj az új ideák megvalósítása felé, vagy tanulj új dolgokat, a gondolkodásodban légy önálló, bátran fejezd ki magadat, az 5. házban szükség van az önkifejezésed megújulására, bátrabban fejezd ki önmagad elnyomott részeit és  így tovább a házak általános jelentéseit felhasználva.

Az itt leírtak általános érvényűek, bizonyos tendenciákról szólnak, nem célja konkrét tanácsot adni az egyéni sorshelyzetek megoldására.

Az oldalon rendelkezésre bocsátott írások teljes terjedelmében Németvölgyi-Nagy Renáta asztrológus szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll. Másolása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos, arra csak a szerző külön írásos engedélye alapján van lehetőség!