Könnyű hirtelen fellángolni majd közömbössé válni – Tűz és víz

Könnyű mostanság hirtelen fellángolni, majd ugyanolyan hirtelenséggel közömbössé, unottá válni. A Mars mielőtt elhagyná a Rák jegyét, találkozik az Uránusz hirtelen, váratlan, sokszor felvillanyozó, sokkoló és megszakító energiáival, amely ma vált pontossá, de már napokkal korábban is érezhetővé vált kettejük feszültsége.

A vágyakat, akaratunkat a Mars képviseli, amely a bizonytalan Rák jegyében haladva (június 4-július 20.) határozatlan, kiszámíthatatlan és ingadozó érzelmi állapotok váltakozását jelzi, mindez elég kimerítő. Az Uránusz kvadrátja miatt izgalmi állapotunk is váltakozó, ellentmondásos érzéseket hozhat felszínre. Például kitörni vágyást a szürke, rutinszerű tevékenységekből. Bénultságot, fáradtságot eredményezhet a rutin feladatok kényszerű elvégzése. A hétköznapokból való kiszakadás, pihenés jól jöhet ilyenkor még ha csak rövid időre is.

Van egy másik kellemetlen hatása is a Mars-Uránusz kvadrátnak. Ha nem az elképzeléseink szerint alakulnak a dolgok, a bizonytalanság, kiszolgáltatottság durva indulatot, dühöt, agressziót, meggondolatlan cselekedeteket, türelmetlenséget gerjeszthet -temperamentumunktól függően. Nehezen elviselhetővé válhat az is, ha azt érezzük, nem vagyunk elég fontosak, vagy ha elutasítással, közömbösséggel találkozunk. A lényeg, hogy most sok energia gyűlik össze, a Mars készül a jegyváltásra, csütörtökig van a Rák 29-ik fokán, ami még jobban felerősíti a gyengeségeinket, érzékenységet, majd átlép a magabiztosabb Oroszlán jegyébe. A két bolygó találkozásával sok minden egyszerre akar kitörni és célba érni, illetve már továbblépni. Ne kapkodjunk! Nem maradunk le semmiről!
E mellett a Nap is már közelít az Uránusz kvadrátjához, amely az utolsó csepp lehet a feszültségben. A kitörni vágyó többletenergia irányulhat az egyediségünk (Nap/Uránusz) megmutatására, a szexuális energiák (Mars) aktív és sürgető megnyilvánulására, melynek akár kellemetlen utóhatásai is lehetnek. Legyünk elővigyázatosak, türelmesek, ne veszítsük el a fejünket akkor se, ha terveink nem a várt irányban alakulnak. Ne akarjunk mindent kontroll alatt tartani, hagyjuk szabadon érvényesülni mások – és az univerzum akaratát is!

A Mars Rák jegyében tartózkodásáról egy korábbi posztban már írtam, emlékeztetőül itt újra elolvashatjátok.

—Facebook post 2017. június 20. (ide másoltam)

Amióta a Mars belépett a Rák jegyébe (június 4.) érzékelhetően megnőtt a tűzesetek, illetve a balesetek száma. A Mars nem érzi jól magát a Rák jegyében, hiszen egy tüzes bolygó, amelyik cselekedni és érvényesülni szeretne a vizes Rák jegyében nem tud, erőtlen és magatehetetlenül szenved.
Így aztán olyan helyzetekben találhatjuk magunkat, ahol tüzet kell oltani, ahol váratlan helyzetekben találjuk magunkat vagy jobban kiszolgáltatva vagyunk a körülményeknek. Az ellentétes erők találkozásánál (tűz és víz) sokkal sebezhetőbbekké válhatunk, illetve kimerítő időszak. Az energiaszintünk könnyen lemerül. Akinek most nincs, vagy kevés, többen vannak, akik töltekezni szeretnének valakiéből, hogy erőre kapjanak. Mindez több frusztrációt is jelent, türelmetlenséget. Hiányozhat a lendület, az elinduláshoz szükséges erő.
A Rák Mars (vagy Hold/Mars) egyik tipikus megélése, hogy úgy érzik, hogy annyi mindent megtesznek másokért, de ők kevés segítséget kapnak. Nyilván, az ellentétes érdekek is jobban kiütköznek, hiszen képzeljük el ezt a szituációt: az egyik fél cselekedni szeretne, gyerünk csináljunk valamit,(persze amit én akarok, hiszen Mars), például rakjuk rendbe a lakást (Mars) most azonnal, a másik meg ezzel egyidőben nyugalmat, meghittséget, törődést, odafigyelést, és kapni mondjuk egy jó vacsorát… Ki készítse el a vacsorát és ki rakja rendbe a lakást? Összefoglalva röviden, tehát az van, hogy nem tehetjük csak azt, ami a hangulatunknak éppen kedvez, mert más felülírhatja a prioritást. 

Tűz és víz – ellentétes erők küzdelme

A családi kötelékek, a gondoskodás is jobban előtérbe kerül, hiszen a Mars mellé a Nap is megérkezik június 21-én a Rák jelébe. A két önérvényesítő planéta, a Nap és a Mars is ugyanabban a jegyben lesznek július 20-ig. Ezt követően a Mars átlép a vizes jegyből egy tüzes jegybe – amelyet biztosan érezni fogunk. A Rák jegyét a Hold uralja, amely folyamatos változásban tart, így nem csak a hangulatunk változik, hanem az energiaszintünk is és a kiszámíthatatlan helyzeteké is.

A bolygók aktuális hatásai csak általános tendenciákra utalnak,
így ez nem lehet mindenkire érvényes. Pontos előrejelzés készítése a születési képlet ismeretében lehetséges.

Előadás és workshop 2017.július 29. szombaton. Részletek>>>