Két Oroszlán újhold is jön

A Nap épp csak belépett az Oroszlán jegyébe július 22-én, és 23-án máris újhold lesz. A Mars felforrósíthatja a szívünket, és az egekbe emelheti a vágyainkat. Teszi ezt most az Oroszlán jegyében együttállva a Nappal és a Holddal. Egy ciklus újholdtól újholdig tart, vagyis az előttünk álló 28 nap várható hatásairól kaphatunk általános képet. Az Oroszlán őszinte jegy, ahol a Merkúr is most jár. Nagyszerű lehetőség az őszinte megnyilvánulásoknak, kinyilatkozásoknak és a szívünk megnyitására. Ugyanakkor kedvezőtlen hatása is lehet, jelezhet hazugságokat, csalást és manipulációt is a felszálló holdcsomóponti együttállás miatt.  A korábbi időszak szélsőségei egyelőre még nem érnek véget, tovább erősödnek. A Jupiter-Plútó kvadrát ismét bepontosodik. Minden bizonnyal mozgalmas, zajos, lármás 1 hónap következik, váratlan eseményekkel.

Az első Oroszlán újhold július 23-án.

A luxus, a fényűzés, a drágább, minőségibb holmik iránti vágyakat felerősítik az Oroszlán jegyében járó planéták. Nő a vállalkozási kedv, az érvényesülési és a siker iránti vágy is. Arra kell vigyáznunk, hogy magunkon túl nem biztos, hogy látni fogunk, annyira elvarázsolhatnak a vágyaink, ideáljaink, önmagunk nagysága. Könnyű átcsapni önteltségbe, nagyképűségbe. Az alkotás, a teremtés és a kreativitás minden ízében, színében most szárnyalhatunk. Itt az idő új dolgokat létrehozni, amelyek jó érzéssel töltenek el és segítik az önkifejezésünket.

Az Oroszlán az életet szerelem nélkül el sem tudja képzelni. Bárkit könnyedén magával ragadhat ez az életérzés, még akkor is, ha már nagyon rég óta nem találkozott Ámor nyilaival. Felfokozott szexuális energiák lesznek jelen, mialatt a Mars áthalad az Oroszlán jegyén (július 20-szeptember 5.).

Az Oroszlán jegyében a Nap uralomban van, ő az uralkodó. A Nap évében vagyunk, tehát kiemelten fontos heteknek nézünk elébe. Személyes szinten is és világi szinten is, mivel az önmegvalósítás, a politika, a hatalom és a tekintéllyel bíró személyek, az uralkodók is a Nap hatása alá tartoznak. Különlegesség, hogy ebben az évben két Oroszlán újholdunk is lesz, július 23-án az első, augusztus 21-én a második, amely egyben napfogyatkozás is lesz, mivel a felszálló holdcsomóponttal együttállásban mindig napfogyatkozás jön létre. Hatása hosszan tartó és általában nem túl szerencsés eseményeket társítanak mellé. Érdekesség, hogy az augusztusi napfogyatkozás nemcsak az Egyesült Államokat érinti majd, hanem Donald Trumpot is, mivel Marsával és aszcendensével fog együttállni a napfogyatkozás. Rá és az USA-ra is biztosan erős hatással lesz ez. Egyébként olvasható volt az origón, hogy már most nagy lázban égnek. Utoljára 1918-ban volt a mostanihoz hasonló teljes napfogyatkozás az államokban.

A második Oroszlán újhold (napfogyatkozás) augusztus 21-én.

A Nap-Mars együttállás – különösen most, a jegyváltás körül jelezhet baleseteket. Égési, vágási kisebb-nagyobb sérüléseket, horzsolásokat könnyen elszenvedhetünk. Nőhet a türelmetlenség, az agresszió, a drámai megnyilvánulások; több önkontrollra lehet szükség. Ha lehet, ne sodorjuk bajba magunkat!

A Merkúrra már most oda kell figyelni, az Oroszlán 28. fokán áll újholdkor. Augusztus 11-12-én a Merkúr retrográdba fordul a Szűz 11. fokáról, és visszatér még ide az Oroszlán utolsó fokára. Elkezdődik egy rendkívül karmikus periódus az Oroszlán újholddal,  mely körülbelül szeptember 19-ig tart majd. Ekkor fogja a  Merkúr utoljára érinteni a Szűz 11. fokát, mely pont egybeesik majd a Szűz újholddal. Olyan közvetlen megtapasztalásokat hoz ez a karmikus periódus,  amelyeken keresztül fejleszteni kell személyiségünket és mindazokat a területeket, amit a Merkúr érint.

Az a terület (ház), ahol az Oroszlán újhold létrejön, ott várható a megújulás és a minőségi változás, kiemelt szerepe révén most érdemes oda fókuszálni.