Indul a retrográd évad – áprilisi hatások

Nem sűrűn fordul elő, hogy egy időszakban a lehetséges 7 bolygóból 5 retrográd mozgásban haladjon. Amikor a bolygók zöme a direkt iránytól a megszokottól eltérően, visszafelé haladnak (látszólagosan természetesen), egy különleges időutazásnak, lehetséges paradigmaváltás előkészületének lehetünk részesei. Ha megértjük a retrográd hatások mögött rejlő belső mozgató rugókat, talán könnyebb lesz eligazodni a várható zűrzavarban.  Senki ne lepődjön meg, ha ismerős helyzetekben találja magát! Merre van az előre?

Jó példa lehet erre a BKV sztrájk, ami április 18-24 között lesz, pont azalatt, mialatt a Merkúr (is) retrográd lesz. A Merkúr természetes jelölője a közlekedésnek, a kommunikációnak, a gondolatok kifejezésének. Ha egy bolygó visszafelé halad, a múltban felgyülemlett sérelmek, ellenérzések, mindazok, amik a felszín alatt összegyűltek, most intenzíven kifelé igyekeznek. Minden sztrájk célja a nyomásgyakorlás, a döntés-befolyásolás, és a munkamenet lassítása mellett egyfajta kellemetlenség okozása is. Cél, hogy az egyoldalú helyzetből  szülessen olyan döntés, amely a másik fél érdekeit figyelembe veszi. Ugyanezt lefordíthatjuk a magunk személyes szintjére is, meghallhatjuk, megérthetjük, mi ellen sztrájkol a lelkünk egy része, okozva magunknak vagy másoknak kellemetlenséget. Lényeg, hogy ne kívülről várjuk a megoldást, mert nem jön, vagy nem az, és ettől még frusztráltabbak lehetünk.

Annak kell kezdeményezőnek lennie, aki eddig passzív volt – az elnyomott felünk aktív lesz, az aktív részünk passzívabb – ha változást, fordulatot szeretnénk elérni egy adott megrekedt helyzetben, amit a horoszkópunk esetlegesen jelöl. Természetesen ez még nem garancia a tényleges változásra, de felismerni azt, hogy baj van, hogy valami nem jó, nem abba az irányba haladnak a dolgok, amit szeretnénk, kiváló időszak a probléma tudatosítására, a meglévő helyzet felülvizsgálására a retrográd. A dolgok lassulását hozhatja, ami segíthet abban, hogy figyelmünket áthelyezzük, vagy a kellemesről a kellemetlenebbre vagy fordítva, egyszóval más dolgok válhatnak fontosabbá, mint korábban.

A retrográd időszakban nem látunk a felszín fölé, csak alá, így nincs teljes információnk arról, hogy távolabb körülöttünk mi zajlik, sejtéseink lehetnek, de ez kevés. Ha a felszín alatti résszel összekapcsolódunk, amikor a bolygó ismét előre halad, a látható felszínre stabilabban érkezhetünk meg és új – akár a korábbitól eltérő, kedvező folyamatok indulhatnak el.

Áprilisban az 5 retrográd bolygómozgás hatásai:

Vénusz – március 5-től április 16-ig: (Halak 26-Kos 13.fok) hatása a pénzügyekre, párkapcsolatokra, szeretet adásának-fogadására, szexualitásra valamint a régi szerelmek felbukkanására, idealizált érzések elengedésére lehet. Pénzügyekben késések, túlköltekezések lehetnek, evésproblémák.

Szaturnusz –  április 6-tól augusztus 25-ig: (Nyilas 21-27.fok) hierarchia-beli problémák, a belső elégedetlenség érzése nőhet, önbecsülés, tisztelet kivívása időbe telik, felelősségvállalás- vállalás-problémák – önmagunkért kell vállalni, nem másokért. Lásd magad előtt a célt, ahová majd el akarsz jutni és légy türelemmel.

Merkúr – április 9-től május 6 -ig: (Kos 24-Bika 4.fok) időt hagyni, átgondolni a dolgokat, értetlenség, mindenki mondja a magáét, nem figyelünk eléggé oda egymásra, kritizálási hajlam nőhet. Nem javallott felmondani, új projektekbe kezdeni, szerződést aláírni (pl. ingatlan). Készítsünk hosszabb utazáshoz mindenről másolatot, legyen kinyomtatva minden szükséges papír, jegy. Internetproblémák, késések, információ-elakadást, időpont problémák stb.

Jupiter –  február 5-től június 6-ig: (Mérleg 13-23.fok) a világot más szemmel nézni, növelni a befogadó képességet, spekulációk kevesebb sikerrel, a növekedés ne kifelé, hanem befelé irányuljon, a lelki tartalomra,  több őszinteség. Elszalasztott lehetőségek újragondolása.

Plútó – április 20-tól szeptember 28-ig: (Bak 16-20.fok) globálisan hat, személyes szinten kevésbé érezhető, hatalmi törekvésekkel szembeni ellenállás nőhet, kontroll-problémák, függőségi helyzetek, elszakadási, elengedési vagy megújulási nehézségek.

A hatásokat a személyes születési horoszkóppal összhangban kell értelmezni, így fenteik nem mindenkire érvényesek,  általános tendenciákról szól. Az egyéni sorsra való értelmezéshez asztrológusi tudás szükséges.