Nyilas telihold – Merd látni a jövődet!

Láss nagyban, lásd meg a nagyobb egészet, amiben benne vagy! Merd elengedni a fantáziád, merj hinni magadban, a megfoghatatlanságban, a jövődben, merj terjeszkedni, merj nagyobb lenni korábbi önmagadnál!  Ez a május 25-i Nyilas telihold üzenete.

Hagyd a részleteket, az analizálást! A logikát se most akard megtalálni abban, amiben elakadtál. Engedd ezeket most el, mert nem itt van a kutya elásva! Ennél sokkal, de sokkal messzebbre akar vinni az élet, méghozzá egy nagyobb egészhez. Az egód az, ami most keményen visszafoghat. A telihold feszült energiái felszínre hozzák mindazokat a félelmeket, főként emberi kapcsolatainkban, amik ítélkezés formájában testesülhetnek meg, mindazonáltal gátjai annak, hogy meglásd magad körül azt a bizonyos big picture-t. Nem “big problem”, hanem big picture! A másodikon legyen a hangsúly! Merthogy hajlamosabbak lehetünk a problémákat keresni, magunkban, másokban, a helyzetben, csakhogy ne kelljen haladnunk előre, a jövőnk felé, esetleg nem látunk tisztán. Elég paradox hatás, amikor nem vesszük észre, hogy nüansznyi  dolgokon akadunk fenn, miközben haladhatnánk valódi kiteljesedésünk irányába. Sokszor csak vágyunk rá, mert azt érezzük, hogy nem állt még össze a kép, hiányoznak a konkrétumok. Vizsgáljuk felül, biztosan így van-e ez? Vagy csak mi hisszük azt, hogy konkrétumok kellenek, holott valójában minden egyben van, ami felé törekszünk, csak nem látjuk, mert többre vágyunk? Na, hát erről a „big pikcsörről” beszélek.

Érezz rá a valódi vágyaidra, és merj kiábrándulni mindabból, amiről azt hitted, hogy vezetnek valahová. Ami most a jelenedben veled van, melletted van, azzal tudsz jövőt építeni. Legyen az társ, barát, ideológia, tervek, hit, remény. Aki most nincs veled az nem lesz a jövőd része, viszont ami és aki most melletted van, az bele fog illeszkedni a nagy kép egészébe. Amit most hiánynak élsz meg, arra nem érdemes jövőt tervezni.

Teliholdkor a Nap és a Hold egymással mindig szemben állnak, viszont ezt a szembenállást a Neptunusz T-kvadrátja csúcsosítja ki a Naphoz és a Holdhoz. Tudjuk, hogy a Neptunusz az univerzális szeretet, a spirituális (lelki) szükségletek jelölője.

Merd látni a jövődet! A neptunuszi hatás mindig őszinteséget követel meg, a feltételnélküliséget, különben illúziókhoz, reménytelenséghez és kíméletlen önbecsapáshoz, káoszhoz, szétszortsághoz vezetnek. A telihold feszült energiáit általában az emberi kapcsolatainkra vetítjük ki. Ezekben kell most meglátni, hogy melyek azok a kapcsolatok, amelyek már nem vezetnek sehova és nincs jövőjük. A felismerés feloldódást jelent, segítség a továbblépéshez. Érezhetjük azt, hogy ebben most egyedül vagyunk, de valójában sokkal több segítség van mellettünk, körülöttünk, mint azt gondolnánk. Az unerverzális összerendező elv sosem tűnik el. Az elengedéssel járó csalódás, kiábrándulás megélését most nem egy rossz dolognak kell tekinteni, hanem egyfajta feloldódásnak,aminek segítségével megnyílhat az út egy magasabb egység felé, ahová általában mindenki törekszik.

A Nyilas telihold hozhat kaotikus, kilátástalan, reménytelen érzetet, ugyanakkor az igazság misztikus rejtélyét is magával hordozza. Amíg az Ikrek jegy értelemmel közelít, és kisebb távlatokra fókuszál, addig a Nyilas a nagyobb igazságot keresi lényeglátásával. A telihold két utat kínál most fel: önsajnálatot vagy szellemi felemelkedést. Ne hagyd, hogy a negatív gondolatok elszaladjanak veled! Mágikus, varázslatos pillanatokban, találkozásokban lehet részünk, aminek az értelmét akkor nem láthatjuk, mert rejtve van. Nem kell mindennek úgy alakulnia, ahogyan mi elterveztük. Az Ikrek kíváncsiságával, a Nyilas optimizmusával és lelkesedésével forduljunk a változások felé, ami előttünk áll!

Amelyik házunk felett jön létre a Nyilas telihold (4. fok), azzal az életterülettel kapcsolatosan érdemes végiggondolni a jövőképünket, ki az, aki most is mellettünk van, ki az, aki nincs. Pl. az 5. ház felett szerelemmel kapcsolatosan, 7. ház felett házastárssal vagy társsal kapcsolatosan, 11-es házban baráti kapcsolatok, segítők vonatkozásában. A 4-es, 8-as, 12-es házak fölött a belső érzéseinkre, félelmeinkre, saját árnyoldalainkra mutathat rá, amelyek a tudat alattiból most felszínre törhetnek, tudatosíthatjuk magunkban.

A telihold feszültebb energiáit legerősebben a változó jegyek érezhetik meg, vagyis az Ikrek, Nyilas, Szűz és Halak jegyek szülöttei, illetve akiknek az aszcendensük vagy Holdjuk áll ezek jegyek valamelyikében. A kulcsszó mindenkinek: merd látni a jövődet!

Ha érdekel a sorsod, a jövőd, a horoszkópod, személyes tanácsadás feltételeiről a “Tanácsadás menüpont” alatt tájékozódhatsz.
Ha nem szeretnél semmiről sem lemaradni, kövesd a Horoszkópelemzést a facebokon vagy iratkozz fel a Hírlevélre!