Ikrek újhold – Az értékek újrafogalmazása

Az Ikrek jegy 4. fokán válik pontossá az újhold május 25-én este 21:45-kor Budapesten. Minden újhold egy fontos energetikai fordulópontot jelez. Az újhold változó jegyben jön létre, kulcsfontosságú lehet, hogy az élet eseményeire mennyire tudunk gyorsan és rugalmasan reagálni. A gondolkodásunk, a kommunikációnk és a társadalmi kapcsolataink kerülnek előtérbe. Mindezek kettősségére, ellentmondásosságaira is jobban ráláthatunk. Bár az Ikrek jegyében a koncentrálás, elmélyülés kevésbé tud tartós lenni, mégis, ha nem az elmenekülést, a kimenekülést választjuk az elérhetetlen ideák felé, hanem figyelmünket az ellentétes elképzelések felismerésére és feloldására irányítjuk, a felelősség, az akadályok elfogadásával új horizontok, új kapcsolatok nyílhatnak meg előttünk.

Az érem két oldala – Ikrek

Két nehéz konstelláció hat az újhold mellett. Az Ikrek jegyében járó Mars szembenállásba került a Szaturnusszal, amely szembesíthet olyan helyzetekkel, amelyeket szerettünk volna elkerülni. Düh, frusztráció, türelmetlenség, kimerültség gyakori kísérője ennek a tranzitnak. Fontos, hogy felismerjük, hogy ne erőltessük azt, ami már túlhaladott. Ellenben azt ismerjük fel, ami munkát és erőfeszítést igényel. Itt a lehetőség, hogy az elérhetetlenné vált célok, ideák helyébe működőképes helyzeteket kezdjünk kialakítani.

Az önkifejezésünket a mentális képességeinken keresztül tudjuk most a legjobban érvényesíteni. A gondolkodásunk, a kommunikációnk azokból az értékekből táplálkozik, amelyeket másoknak adni tudunk. Az Ikrek újholdat uraló Merkúr a Bika jegyében áll, amely a stabil értékeket szimbolizálja. Az, aki tisztában van a saját értékeivel, lehetőségeivel, céljaival, képes adni, másokra odafigyelni.

„Minden, amit adunk a múlt terméke, minden, amit kapunk, a jelen formálódását és a jövőbeni fejlődést szimbolizálja. Hajlamosak vagyunk félni az ismeretlentől.” Martin Sculmann

Az újhold jó időszak, hogy rálássunk arra, hogyan értjük meg a körülöttünk lévő dolgokat, mit próbálunk meg közölni a másikkal? Milyen értékeket képviselünk és ezeket hogyan közvetítjük mások felé? Mi az, amire az érdeklődésünk irányul?

A másik fontos, és egyben erőteljes konstelláció a Vénusz-Plútó kvadrát, amely fizikailag és pszichikailag is megtörhet. Régi védekező reakciónkkal szembesíthet, elsősorban anyagi- és párkapcsolati szituációkban. Figyelmet kell szentelnünk az elszigetelő vagy elnyomó, birtokló hatásoknak. Cél, hogy tisztába kerüljünk saját belső mechanizmusunkkal és újrafogalmazzuk az értékekről vallott elképzeléseinket.

Az újhold annak ideje, amikor elhintjük a magokat, az ötleteket, a kívánságokat. Tehát jól gondoljuk át, mit kívánunk, mert még a végén valóra is válhat!