Ikrek telihold és decemberi hatások

Az Ikrek telihold egyszerre hoz mentális feszültséget, szétforgácsolódást, váratlan helyzeteket, illetve kitörni vágyást az unalmas hétköznapokból. A Szaturnusz erőteljes hatása azonban ólomként nehezedhet érzelmi világunkra, amely fáradtság érzetet, belső feszültséget, szorongást, alvási gondokat is hozhat. Aki nem kedveli a váratlan helyzeteket a mindennapi életben, mielőbb győzze meg magát, hogy hozzászokjon, hiszen a fizikai és lelki egyensúly függ ettől!

A szaturnuszi hatásnak köszönhetően egzisztenciális vágyak és félelmek visszaránthatnak a mélybe, amely akadálya lehet a tényleges változásnak, könnyedségnek. Az Ikrek-Nyilas tengelyen létrejövő telihold azonban a terjeszkedésről szól, a szárnyalásról és a mentális fejlődésről. A jövőre- és a személyes tér megteremtésére fókuszál. Mindaz, ami ennek útjában áll és megfullaszt, tudatosítani kell!

A misztikus téglalap mintázat – amely két trigonból, két szextilből és két oppozícióból áll – segít tágabb rálátást adni a dolgokra, szükségszerűen szélesíti a jövőképet, a haladást sürgeti, amely megkívánja a kibékíthetetlen ellentétek integrálását. A Nap-Hold szembenállás gyakran jelez szülőkkel vagy a férfi-női elvvel összefüggő ellentéteket. A belső határaink megnyitása segíthet a belülről feltörő őszinte megnyilvánulásoknak.

(Katt a képre a nagyításhoz!)

Mostantól a kommunikációé a főszerep! Az Ikrek teliholdat uraló Merkúr a Szaturnusz otthonában, a Bak jegyében jár és közelít a Plútóhoz. A szándékaink végrehajtásától meglehet, hogy egyetlen lépés választ el – de az itt most óriáslépést jelent. A céltudatosság és az összpontosítás döntő szerepet kap. A decemberben és januárban meghozott döntéseknek komoly és hosszútávú következményei lesznek. A Merkúr hamarosan (december 19-én) irányt vált és január 8-ig hátráló mozgásban lesz, amely a racionális gondolkodással ellentétesen, az érzelmi oldalunkra hatva új nézőpontokat ad.

Mint minden retrográd időszak (december 19. – január 8.) lassulást idéz elő a tervek kivitelezésében, a kommunikációban, a közlekedésben. Megeshet, hogy előrébb szeretnénk tartani, mint amit a helyzet adta lehetőségek mutatnak – ez frusztrációt, baleseteket eredményezhet. December 1. és január 29. közötti történésekre érdemes külön is odafigyelni, karmikus leckéket, tanításokat hordoz. A retrográd időszak a múlt rendezését, a megvalósítandó tervek újragondolását, helyzetfelmérést, a munka és a családi viszonyok átértékelését, a korlátozó gondolatok elengedését segíti. A tapasztalatok és a felismerések integrálása a Merkúr előre indulásával ismét lehetséges. A jövőre vonatkozó végső döntéseinket érdemes január 8. utánra halasztani, valamint a nagyobb felelősségvállalással, hosszútávú elköteleződéssel járó ügyek (pl. hitel, ingatlanügyek) intézését, szerződések megkötését is.

A Merkúr irányváltásai

A Merkúr irányváltásai

Az Ikrek telihold Budapesten december 14-én hajnali 1 óra körül válik pontossá. Hatását már 2-3 nappal előtte érezni lehet. Az erőteljes szaturnuszi hatásnak köszönhetően már most kapjuk az ízelítőt a december 29-i Bak újhold energiáiból, amelynek egyik fontos célja: kiszűrni a valótlanból az igazit és új tiszta alapokat teremteni. A változás iránti vágy és az érzelmi túlfeszültség elsősorban azon az életterületen érzékelhető legerősebben, amelyik horoszkópház felett a telihold létrejön (Ikrek-Nyilas tengely 22-23. fok). A változó jegyek – Ikrek, Nyilas, Szűz és Halak – szülöttei jobban ki vannak téve az intenzív energiáknak. A telihold a fizikai közérzetre erőteljesebben hat, érzékeny testrészek a tüdő, a mellkas, légutak, az idegrendszer, valamint a mozgásszervek – fokozott a balesetveszély. Aki teheti, pihenjen!