Telihold és Holdfogyatkozás az Oroszlán jegyében – Szívügyek

Egy újabb telihold – januárban már a második, holdfogyatkozásból az első -, mely arra világít rá, hogy mennyire vagyunk hűek Önmagunkhoz? Egyéniségünkben, vagy egyéniségünkre ébredve nagy erejű változásokat indíthat el az Oroszlán telihold január 31-én, mely egyben egy erőteljes felszólítás, hogy éljük azt az életet, amit szeretnénk! Örömmel, szeretettel és sokszínűen! Mondj igent arra, aki vagy! Ha ez nem megy, akkor ennek hiányától most nagyon szenvedhetünk. A telihold, amely egyben holdfogyatkozás is, érzelmi túlfeszültséget eredményez. Az ilyentájt jelentkező belső feszültség (testi tünetek, lehet szív vagy gerinc problémák is) egyik forrása, hogy nem kezeljük magunkat a helyén, nincs helyén az önbizalmunk, az önértékelésünk és ami a legfontosabb: a szívünk. Az Oroszlán királyi jegy, nem lehet osztozni rajta, sem “szétcincálni” a szívét. Teljes szívből akarja élni az életet – vagy sehogy. 

A Nap és a Hold szembenállása olyan megoldatlan érzelmi konfliktusokat hozhat felszínre, amiket jobban a szívünkre vehetünk, olyanokat, amelyeket korábban nem akartunk vagy nem volt alkalmunk eléggé komolyan venni, tudatosítani. Legerőteljesebben a párkapcsolatokra – férfi-nő kapcsolatra van hatással. Ha a teliholdat körülvevő napokban valami háborgatja a lelkünket, esetleg kimerültséget vagy a szokottnál is nagyobb érzékenységet élünk meg, érdemes megvizsgálni azt, ami kibillentett az egyensúlyunkból.

A Hold itt a Oroszlán jegyében a Nap otthonában van, amely jelenleg a vele szemben álló jegyben, a Vízöntőben van, rangvesztetten, közel a Vénuszhoz. Ráadásul a leszálló-felszálló holdcsomóponti tengelyen, amely visszavisz minket a múlt életeibe, mintáiba, önmagunk árnyékos oldalához. Előtérbe kerülhetnek a szerelmi- és pénzügyek. Ha csapdában, megrekedve érezzük most magunkat, dagonyázunk, a múltat ismételjük és jó ha tudjuk, hogy zsákutcához értünk, itt az ideje a változtatásnak. A telihold arra bátorít, hogy merjük elengedni a ragaszkodásainkat, változtassunk szokásainkon és azon, ahogyan az emberekhez közeledtünk.

A holdfogyatkozás eseményeinek hátterében a múlt érzelmei játsszák a főszerepet. A telihold önmagunkat állítja szembe mások viselkedésével, érzelmi szükségleteivel. Leegyszerűsítve úgy is mondhatnánk, hogy az emberi kapcsolatokat állítja a reflektorfénybe. A változás iránti vágy és az érzelmi túlfeszültség azon az életterületen érzékelhető legerősebben, amelyik horoszkóp ház felett a telihold/holdfogyatkozás létrejön (Oroszlán 11°37). Pl. az 5. házban egy szerelmi kapcsolat mehet át nagyobb változásokon, vagy a 6. házban a munkakörülményeink vagy az egészségügyi állapotunk. A 7. házban a párkapcsolatunkkal, a 8. házban a társunk pénzügyeivel, vagy hitellel, adókkal kapcsolatban merülhetnek fel változások. A 9-es házban a személyes meggyőződésünk, hitünk-, míg a 10-es házban a karrier céljaink felülvizsgálata válhatnak szükségessé, stb.

A Vízöntő érdekeltségűeknek különösen nehéz lehet a mostani telihold – holdfogyatkozás, mert felerősödhetnek a múlt félelmei és az egó szerepe. A saját negatív oldalukkal kell szembenézniük ahhoz, hogy  fejlődhessenek, és jól megélni, hogy most “nem ők a fontosak”. Az egó lecsökkentése most a kulcs, hogy kiszakadhassanak a múlt hatalmából: másoknak sokat adni, amitől mások nagyobbak lehetnek. Csak így tudnak a pozitív irány felé elmozdulni és újjászületni. Egyfajta önfeláldozást követel meg, mely jó lehetősége, hogy önmaguk elnyomott oldalával foglalkozzanak kicsit elvonultan.

Ez most nem az analizálás ideje! Minél inkább a mélyebb igazságokat és okokat keressük, annál jobban elszakadunk az élet szabadon áramlásától. A holdfogyatkozás hozhat nem várt eseményeket. Nagyon erőteljes karmikus hatások vannak, útelágazások. Ez egy transformációs időszak, a múltban amit nem tudtunk megváltoztatni, azt a jelenlegi bölcsességünkkel most kell átalakítani.

Az Oroszlán telihold a szívügyekre, az önkifejezésre és az önérzetre egyaránt nagyon érzékenyen hat. Ne becsüljük alá magunkat! Az önbizalomban kilengések lehetnek. Találjuk meg a saját önkifejezési eszközeinket, találjunk rá arra a belső erőnkre, ami irányítja az alkotó és teremtő képességünket! Ezekben a napokban ez extrán magas! Emeljük magasabbra saját fényünket, tudatunkat, hogy ezen keresztül láthassuk meg mások ragyogását, tiszta fényét is.

Az Oroszlán jegyét az őszinteség, a szeretet és tisztelet vezérli.

„A szeretet hatalma mérhetetlen, beragyogja a Hold fölötti égboltot és csillagmagasságokig tör. Aki szeret, mintha égi utakon járna.” Hioszi Tatilosz

Bevezetés a Védikus asztrológiába – egynapos előadás és workshop február 4. vasárnap –> részletek
Szinasztria élő online  – 15 alkalom – 30 óra Kezdés: március 7. Részletek –>

Ha szeretnéd megismerni a horoszkópod főbb elemeit, mi hol áll, nem akarsz asztrológus lenni,  jelentkezz mini online tanfolyamra – 3×2 órás! Részletek emailben.

Reni