Érzelmi viharok – Telihold az Ardrában (védikus)

Az év első teliholdja nem kis érzelmi viharokat hozott. A védikus asztrológiában 27 holdház van, és ennek egyik nakshatrájában (jegyében), az Ardrában jött létre a mai telihold. Az Ardra a jelennel való elégedetlenséggel és a válaszok keresésével, a lehetetlen tökéletesség keresésével áll szoros kapcsolatban. Itt gyakran nem érezzük teljesnek magunkat. A nagy ambíciók, az éleslátás, a tanulni vágyás és a nagy csalódások jegye. Szimbóluma a könnyek, jelentése nedvesség. A szemek nedvessége elmoshatja a képet, de miután a könnyeket elsírtuk újult erővel felfrissülünk. Mint egy nyári heves zivatar – hirtelen jön és ömlik az eső. A természet törvényszerűségeit tanítja, segít felismerni a gyengeségeinket és az erősségeinket. Ezzel együtt jár az érzelmi hullámvasút is, amin hol fent hol lent vagyunk. 

Az Ardra nakhatrát Rudra uralja, a viharok istene, és van a természetének egy destruktív oldala. Shiva egyik alakja, akinek küldetése, hogy lerombolja a tudatlanságot. Shiva jelképezi a mindenség teremtő és pusztító erőit, egyike a legfőbb hindu isteneknek.

Lord Shiva

Amikor a Hold itt jár kedvez minden romboló tevékenységnek, mint például a régi épületek lebontásának, a régi szokásoknak, hiedelmeknek, tárgyaknak eldobásának, elengedésének. A szenvedés is eltávolítható intenzív önismerettel.

Reni

Mi a lélek célja? Bevezetés a védikus asztrológiába – február 4. Early bird és részletek itt>>>