Elindulás a bizalom útján – Halak újhold és a márciusi hatások

Érezhetően itt a tavasz, ébredezünk, és a mozgolódás is egyre nagyobb. A mostani bolygóhatások nagyon is a jelenben tartják a figyelmünket, és az aktuálisan megnyilvánuló feszültség, belső nyugtalanság fontos témára akarja felhívni a figyelmünket. Valamilyen kihívással kell szembenézni, amelyet a kardinális jegyek kvadrátjai is képviselnek. A Bak jegyében járó Szaturnusz most késleltethet, illetve valamilyen korlátozást jelezhet, amíg a Kos jegyében haladó Vénusz és Merkúr az ösztönös és szenvedélyes előrehaladást siettetné a kapcsolatainkban, a munkában, a kommunikációban, és a szerelmi életünkben.

A merkúri témákra most muszáj jobban összpontosítanunk, és odafigyelni a szavainkra, gondolatainkra, saját és mások igényeire, a kapcsolatainkra. A Vénusz is és a Merkúr is a Kosban arra ösztönöz minket, hogy kezdeményezzünk, bátran felvállaljuk ösztönös vágyainkat, merjük kimondani a valós érzéseinket. Ugyanakkor ne erőltessünk olyan megoldásokat, amelyek nem okoznak valódi örömet. A belső félelmeinket a Szaturnusz határozottan képviseli, láthatóvá teszi, amelyre valamilyen késleltetés – vagy akadályoztatás esetén most könnyen értetlenséggel, makacssággal, vagy rugalmatlansággal válaszolhatunk. A Vénusz és a Merkúr kvadrátjában valamilyen külsők körülmény általi- vagy belső (ön)korlátozást, akadályoztatást jelezhet, szorongást, negatív gondolatokat, dühöt is kiválthat. Ha ilyen helyzetben találjuk magunkat, semmiképpen se söpörjük a problémákat a szőnyeg alá, hanem értsük meg a ránk vonatkozó jelentését és gondoljuk újra a saját határainkat.

A Szaturnusz a realitásokban tart minket kényszerítő erővel, amely önmagunkkal szembeni őszinteséget követel meg, változtatást a gondolkodásunkban, kommunikációnkban, illetve az érvényesítési képességünket is próbára teszi.  A kommunikáció kulcskérdés, hogy elrendezhessük egymással az esetleges konfliktusainkat. A Szaturnusz türelemre és megfontoltságra int ezekben a napokban.

Mielőtt átlépnénk a Kos havába március 20-án, megkezdve a Vénusz évét, a Halak újhold március 17-én még egy “tisztító kört” elindít, és a lelki terhek elengedését, valamint – a Chironnal együttállásban – a bizalom általi gyógyulást és a belső hitünkben való megszilárdulást segíti. A Halak újhold a bizalom útján való elindulásra ad lehetőséget, amihez a szívünket jobban meg kell nyitni, hogy többet tudjunk befogadni, mint eddig.

A március hónapra jellemzően sokkal inkább szeretnénk a mának élni (Kos), szenvedélyesen, miközben a Szaturnusz (Bak jegyét uralja) emlékeztet a be nem fizetett számlákra és a mindennapi élet kötelezettségeire. A kettő között nem könnyű az egyensúlyt megtalálni. Eseménydús időszak elé nézünk. A Bak és a Kos jegy energiái feszülnek egymásnak, kettejük uralkodó bolygói pedig hamarosan együtt fognak állni a Bak jegyében, hogy elrendezzék egymással esetleges konfliktusaikat. Ebben a Mérleg telihold főszerepet fog játszani március 31-én.

Akiknek a kardinális jegyekben (Kos, Rák, Mérleg, Bak) nagyobb az érintettségük -Asc, Nap, Hold stb., ők jobban érezhetik a márciusi energiákat.

 

Egyéni tanácsadás részletei itt>>>  Bolygóállítás (csoportos) március 25. vasárnap. Részletek itt>>>