Egy módszer, ahol a bolygóké a főszerep (Bolygóállítás)

Több ezer tanácsadáson vagyok túl, és aki ismer, tudja, hogy az asztrológiát önismereti eszközként használom, nem a jövő kiolvasására, hanem az ember lehetőségeire koncentrálva. Azon elv szerint gondolkodom, miszerint minél jobban ismerjük önmagunkat, annál több lehetőséget veszünk észre és használunk ki. A horoszkópból nagyon jól kiolvashatók az erősségeink, gyengeségeink, de leginkább a vakfoltjaink. Általában az ilyen vakfoltos időszakokban jönnek el hozzám. Az ügyfeleim többsége tudatos, és a változást önmagán szeretné elkezdeni. Sokáig továbbítottam őket kiváló szakemberekhez, családállítókhoz, mígnem valaki fel nem tette azt az egyszerű kérdést, hogy ha már látom az elakadásait, a családi mintázatait, meg is beszéltem vele, akkor miért nem csinálom? Lassan két éve, hogy ha valaki eljön hozzám konzultációra, és a végén felteszi nekem azt a kérdést, hogy: „Értem, de hogyan tudnék mindezeken változtatni?” – azt tudom mondani, jöjjön el Bolygóállításra. A miértjeire ott fog tudni választ kapni és a megoldás felé viszi. A továbbiakban egy leírást olvashatsz erről az egyedülálló önismereti lehetőségről.

046Mi az a Bolygóállítás?

Az asztrológiai elvek és szimbólumok ismeretében – a családállítás módszertanát alapul véve – dolgoztam ki a bolygóállítás technikáját. A születési horoszkópunk bolygószimbólumaival – mint archetípusokkal, Nap, Hold, Vénusz, Mars stb. – dolgozunk csak. Az általuk feltáruló viselkedési formák tökéletesen megmutatják hogyan is működünk, mi az, amit nem látunk és mégis jelen van. Ha például a Napot felállítom, az jelképez téged, ahogy jelen vagy az adott témában, továbbá jelképezi az apai mintádat, de azt is, ahogyan a férfiak hozzád viszonyulnak, vagy te viszonyulsz hozzájuk. A jó ebben az, hogy nem kell boncolgatnunk, hogy melyik ős, melyik apa mit és hogyan csinált a múltban. Nem kell eldönteni az elején, hogy az eredetcsaláddal dolgozunk vagy a jelen élettel. Ha elég bátor vagy ahhoz, hogy konfrontálódj önmagaddal, láthatod, hogy mi zajlik lélek szinten benned most. Az oldásnál a spektrum is nagyobb, hiszen komplex energiamintázatokkal dolgozunk azáltal, hogy bizonyos konstellációkat felállítunk a térben.

Rendszerszemléletű asztrológia: Az asztrológia segítségével ráláthatunk bizonyos magatartási mintáinkra – amelyek több inkarnáción keresztül jelen vannak -, családi sorsismétlődésekre, amelyek tudattalanul kihatnak bizonyos életterületeinkre is, pl. párkapcsolat, egészség, munka, gyerek stb. Ezek a mintázatok, vagy ahogy Hellinger nevezi, „lelki örökségek” a születési horoszkópunkból részben kiolvashatóak, ám annak mélyebb gyökeréhez való eljutásához kevés az értés, szükség van a lelki munkára is.

„A lelki örökség teljesen titokban adódik tovább, függetlenül attól, hogy mit mesélnek a családban, hogy az utódok ismerik-e a történetet, vagy egyáltalán tudnak-e annak a személynek a létezéséről, akivel lelkileg összekapcsolódnak. Itt újra a tudásmezővel találkozunk, amely átviszi a dolgokat, és a tudatalattiban, a lélekben és a testben „tudatosítja” mindazt, amiről soha nem esett szó.”

Azért, hogy megértsük, mi vésődik belénk, mi befolyásolja viselkedésünket és egészségünket, rendszerszemléletre van szükség. A születési képletünkkel való munka nemcsak teret adhat ennek a szemléletnek, hanem általa kapcsolódhatunk a nagyobb egészhez, az egységhez, amiben a lélek gyógyulhat.

Az egységben nincs hiány. Akinek valamiből hiánya van, nem tudja megélni az egységét, mert önmagában sincs meg az egység. Aki az egységet akarja megélni, annak úgy kell tekintenie minden történésre, mintha az valójában benne zajlana, nem rajta kívül.

A bolygók a horoszkópunkban mind-mind a személyiségünk részeit szimbolizálják, melyek tökéletes egységben vannak. Velük kell összhangban élnünk. A Nappal – a végtelen teremtő erővel, aminek segítségével képesek vagyunk az „itt és most”-ban létezni. A Holddal, amellyel kapcsolódni tudunk mindenhez és mindenkihez. A Merkúrral, amellyel megkülönböztetünk. A Vénusszal, amellyel adni és megosztani tudunk, a Marssal, amely hajt és visz előre, amely révén képesek vagyunk elviselni a feszültséget. A Jupiterrel fejleszthetjük a magasabb rendű képességeinket, és végül a Szaturnusszal, amely az életünk korlátozója, hogy megfelelő bölcsességre és stabilitásra szert tegyünk. A születési képletünk maga a mező, (vagy mátrix) amiben a probléma forrása és megoldása is benne rejlik.

Asztrológusi oklevelemet 4 éves képzés után 2006-ban szereztem meg, azóta tanácsadóként dolgozom. Bolygóállítással 2014 tavaszán kezdtem el először kísérletezni. Nemcsak jelen életekre, hanem egyre többször előző életekre is állítva győzött meg a hatékonysága. A Hellinger módszer alapjait a Magyarországi Hellinger Intézetben sajátítottam el 2014/15-ben.

Menyire biztonságos a módszer? Asztrológusként óriási előny, hogy az állító születési képletében látom, hogy jelenleg milyen energetikai hatások érik, hol zajlik a változás és hogy mit él meg. Ma már több pszichológus, terapeuta is elhozza klienseit állításokra, kísérve ügyfelei fejlődési folyamatát, segítve a további feldolgozást és integrációt.

További részletek a Bolygóállítás menüpontban, de érdemes csatlakozni a Facebook-csoporthoz is, ezen keresztül is lehet jelentkezni állításra és képviselőnek is, illetve ha bármi változás lenne, azonnal nyomon követhető.