Egy kutya élete – avagy Myra horoszkópja 10 évvel ezelőttről

Igen, ő az a kutyus, aki a videókban nagyokat horkant. A napokban került a kezembe az egyetlen és vélhetően utolsó állathoroszkóp, amit valaha elkészítettem és írásban rögzítettem. Az első szárnypróbálkozás volt ez minden tekintetben. Gyakorolni kell sokat, elemezni minél többet – így volt ez akkor is. Az újonnan befogadott 10 hetes kutyám remek alanynak bizonyult erre  2007-ben és rajta kísérleteztem az addig tanultakat.

Közel 11 év elteltével jobban megismerve a kis lelkét annyit módosítanék a leíráson, – megértve a Nap-Szaturnusz együttállását -, hogy az közel sem annyira barátságos. Kifelé nagyon határozottnak mutatja magát, főleg, ha nagy kutya jön rendszeresen elfelejti, hogy ő kicsi, miközben belül meg oly bizonytalan. Alapvetően idő kell neki, míg bizalmába fogad valakit, volt olyan a családból többen is, akiknek csak évek múlva engedte magát megsimogatni. Akinek ez sikerül, érezheti magát kiváltságosnak még most. Önbizalma nem túl nagy. Természetesen szeret főnök lenni és mindenkit terelni, kontrollálni – ez főleg fiatalabb korára volt jellemző. Az ízületei valóban érzékenyek, sportbalesetek miatt- értsd ezalatt a labdázást -, állandó probléma volt a lábával, de szerencsére makk egészséges, az ízületein és a törékeny körmein kívül (Szaturnusz) kutya baja.

Az első horoszkópelemzésemet osztom most meg veletek, jó szórakozást hozzá! Mivel ez csak pdf-ben volt meg, – most digitalizálom -, homályos kicsit a képlet.

Szűz napja révén rendkívül szolgálatkész és megbízható kutya, aki a hétköznapokat színesebbé tudja varázsolni gazdija számára. Fontos a rendszeresség az életében, hiszen Napja és Holdja is föld jegyekben áll, ami azt jelenti, hogy nagyra értékeli, ha a játékszabályok egyértelműek már az elején. Azon ne csodálkozzunk, ha kiskorában előszeretettel ismerkedik minden „kézzelfogható” dologgal, így a virágokkal, növényekkel, földdel, széklábával és mindennel, amik megrágcsálhatók. Nagy kárt nem fog okozni velük, csak „tapogatja”, érzékeli, mire való. Minden kiskutya szétrág mindent, ı azonban inkább csak kóstolgatja, hiszen neki a tapasztalás a fontos, nem a rombolás.

A IV. házban álló Hold sok költözést sejtet, amelyek hirtelenséggel történnek életében (Uránusz szextilben), és az új hely megszokása után az otthon az, ahol ösztönösen jól érzi magát és a család szeretetére kifejezetten vágyik. Ne felejtsük el, a Hold által uralt terület mutatja, ahol érzelmileg biztonságban és ösztönösen jól érezzük magunkat és ez esetben ráadásul a IV-es ház!

Myra kutya születés uralkodója a Vénusz a 11-es házban áll, valamint a Nap és a Szaturnusz együttállásban szintén itt áll, ami azt jelenti, hogy sok barátja lesz, jól érzi magát társaságban, mondhatni, igazi társasági lény, aki bárhol eljátszik (Mars az Ikrekben) ha akad játszótársa. A barátokat komolyan veszi, és hosszú távon “gondolkodik”!

Ha a kutyák foglalkozást választhatnának, minden bizonnyal Myra a színészmesterség (drámai nyafogások jól időzítve) vagy pedig a politikusi pályát választaná.

Mérleg aszcendense révén, kicsi a valószínűsége, hogy szégyent hozna ránk a viselkedésével. Pontosan tudja, mit és hogyan illik. Az igazságtalanságot azonban nagyon rosszul viseli! Kényelemszeretete minden bizonnyal megnyilvánul, amikor sem a fotelból sem a lakás legkényelmesebb helyeiről nem- vagy csak nehezen tudjuk le (ki)ráncigálni.

Hatalmas fantáziavilága van és feltétel nélküli odaadó szeretete miatt sokak kedvencévé válhat, olykor kissé naiv, becsapható, de akik nemes szándékkal közelednek hozzá, segítik őt, ha bajban van, azoknak hatalmas sugárzó spirituális szeretetével (sárga és zöld szemek) viszonozza azt. (Vénusz-Neptun oppozíció)

Kifejezetten kommunikatív az Ikrekben álló Mars és uralmi Merkúr bolygójával. Néha túlzottan is hangot ad „kívánságainak, vágyainak”, emiatt hajlamos a türelmetlenségre is és a meggondolatlanságra is.

Sok utazás vár rá, kisebb-nagyobb utazásokkal hatalmas örömet lehet neki szerezni. Vinni kell őt minden hova, legyen nyüzsi, hamar beilleszkedik.

Jól alkalmazkodik, alapvetően konfliktus kerüli, köszönhetően a Mérleg aszcendensének, igyekszik mindenki kedvében járni, azonban ha kihúzzák nála a gyufát, hangot ad sértettségének.

Mindamellett, hogy nagyon társaság kedvelő, el tud lenni egyedül is különösebb traumák nélkül, a 12-es házban álló Merkúrral szüksége is van néha egyedüllétre, hogy feltöltődön, különösen egy kiadós kirándulás után. Azonban túl sokáig nem tud egyedül meglenni, ideges és feszült lesz.

Könnyen tanítható (uralmi Merkúr), alapvetően megbízható, azonban ha nem tanítjuk rendszeresen, ellustulhat és megbízhatatlanná, csavargóvá válhat. Fontos már a kiskorában a céltudatos nevelése, mert elkanászodhat. Ha megérzi, hogy akaratosságával el tudja érni a célját, idıvel egyre nehezebb lesz vele.

Ki illik hozzá (fiú kutya)? Az Ikrek kutyákkal azonnal megtalálja a hangot, de a Vízöntő kutyák eredetisége lenyűgözi minden bizonnyal, akik mindvégig igaz barátnak is bizonyulhatnak. A Bak kutyákkal is jól kijön, azonban túlzott komolyságuk miatt unatkozna mellettük, viszont a hatalmas biztonságérzet, amit nyújtanának valószínűleg kárpótolná egy időre. Kedveli még az Oroszlánokat és a Szűzeket.

Érzékeny testrészei: emésztő szervek, szív, mozgásszervi megbetegedések, ízületi problémák.

Myra ott van minden tanácsadásnál -10 évesen