Dönts okosan – Jupiter/Uránusz szembenállás

Két lassú bolygó találkozása tartja izgalomban most az “eget”.  Ezek hatása tovább tart 1-2 napnál, ezért is írok róla, mert új energiákat, fordulatokat hozhatnak segítve a változásokat rendkívüli gyorsasággal. Fontos üzenete, hogy olyan helyzetekbe kerülhetünk, ahol meg kell haladni eddigi gondolkodásunkat, tudásunkat egy nagyobb cél érdekében.

A Jupiter-Uránusz szembenállás szeptember 28-án bepontosodott. A lehetőségek bolygója a Jupiter a személyes fejlődésünket mind materiális mind spirituális értelemben hivatott elősegíteni. A ház, amely felett áthalad tapasztalataival hozzájárul a növekedéshez, gyarapodáshoz és a magasabb szintű bölcsesség megszerzéséhez. A lelkesedés – és az egészséges célok megléte alapvető adalék ehhez a tranzithoz, ám a túlzott optimizmussal is csínján kell itt bánni, mert a nagy hűhó és aztán a kifújt projektek száma is a Jupiter számlájához írhatóak, nemcsak a már unalomig ismételt szerencse. Ész is kell hozzá!

Dönts okosan és utána szárnyalj! Foto 123 RF

Óriási előnyt élveznek most azok a tervek, ideák megvalósítása, amelyek új irányokba repítenek – ezt szó szerint értsd; mozduljunk arra, ami szélesíti a látókörünket, új dolgokat tanulhatunk, külföldben  is gondolkodhatunk, kiterjeszthetjük az emberei kapcsolataink számát (Jupiter a Mérlegben). Leginkább azok érezhetik ennek  a tranzitnak a kedvező hatását, akik a nyár (főként július- augusztus) folyamán jelentős szemléletváltáson mentek keresztül és nyitottak az új élmények befogadására. Akik lemaradtak, nagyobb stressznek élhetik meg a most jövő sürgető impulzusokat.

Az Uránusz energiái felturbózzák, felpörgetik, színesebbé teszik mindazt, amit megérintenek. A lázadás bolygója olyan helyzetekben idéz elő “robbanást”, ahol túl sok a megrekedt energia, amelyek előremozdulásával új területek érhetőek el. Nem teketóriázik, nem hallgat a “majd, később” szavakra.

A Jupiter-Uránusz szembenállás hozhat változást bizonyos erkölcsi, morális kérdésekben, hozzáállásban,  továbbá a hitrendszerünkben – mi az amiben hittünk, mi az amiben hinni kellene, de nem tudunk eléggé, vagy mi az, amiben már rég nem hiszünk, de csináljuk és így tovább. Lehetnek ezek azok a helyzetek, amikkel kapcsolatban egyszer csak riasztást kapunk (lehet ez egy belső érzet), és felébredünk, a fejünkhöz kapunk, és ráeszmélünk, hogy lehet ezt máshogy is, mint eddig. A “máshogy, mint eddig” uránuszi fogalom, jegyezzük meg!  Nálam az online képzések elindítása jelentette többek között ezt, mely elmondhatom, hogy sikeresen debütált a prognózis haladó csoportomnál két hete, a másik online csoport, a kezdő pedig október 5-én startol majd el. (Ide még lehet jelentkezni.)

Az Uránusz esetében meg kell jegyezni, hogy újító energiái és kreatív új ötletei nem tudnak hatékonyan együttműködni semmivel  (még a Jupiterrel sem), amíg nem ismertük fel a korlátokat, akadályokat. (Szaturnusz). Először meg kell tanulni produktívan működni egy rendszeren belül, és csak azután válunk jogosulttá  megreformálni bármit is. Szóval bizonyos alapok azért kellenek.

Minden 180°-os fényszögnél (szembenállásnál) szükséges az objektivitás. A szembenállás Te és más valaki kapcsolatát jelenti. Ezért tudatában kell lenni, hogy minden cselekvésed hatással van a másikra is, kihat a környezetedre, ezért is szokták az oppozíciókat a “gondolkodj, mielőtt cselekszel! jelzővel illetni.  Bárhova is essen a Jupiter-Uránusz oppozíciója a horoszkópodba, találd meg az egyensúlyt a két terület (ház) között, amit azok képviselnek. Például a 3-9-es ház felett szükség van a tényleges és az elvont, filozofikus, akadémikus tudás közötti egyensúly megtalálására, vagy a 4-10-es házak felett az otthon és a család nyújtotta személyes biztonság és a vágy a sikerre és a nagyobb elismerés társadalmi szinten között. Egyik a másikra hatni fog. Elkerülhetetlenül hozza a kilépést bizonyos helyzetekből, kapcsolatokból ez a tranzit. Az Uránusz energiái objektivitást hoznak, amely segíthet objektíven megítélni a helyzetet és döntést hozni, melyik irányt választod. Dönts okosan  tehát – ez az üzenete a Jupiter/Uránusz tranzitnak.

Jupiter-Uránusz tranzit hatása érezhető: 2017. szeptember 1- október 10.
Exact szembenállás Mérleg-Kos 27°30′ 2017. szeptember 28.

 

Az oldalon rendelkezésre bocsátott írások teljes terjedelmében Németvölgyi-Nagy Renáta asztrológus szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll. Másolása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos, arra csak a szerző külön írásos engedélye alapján van lehetőség!