Bika telihold – Ahol lépni kellene, ott lépni kell

A Bika jegye nem kifejezetten lépegetős, inkább a megmaradós, egyhelyben állós. Ellentmondásokkal teli telihold jön holnap. Mozdulni vagy maradni? Várni még vagy elengedni? 

A Nap ma belépett a Skorpió jegyébe, ahol máris szembe találta magát az Uránusszal. Mindkét bolygó „nagy egyéniség”, szeretik a saját útjukat járni. Mindkettő számára fontos az őszinteség és az igazság. Olyan helyzetek elé állíthatnak ezek a napok, amik szembesíthetnek az igazsággal. A mostani energiák amolyan továbblépősek. Lelkileg továbblépősek. Felerősödhet az érzés, a frusztráció, hogy valamit lépni kellene,  – leginkább ott, ahol a helyzet már tarthatatlan, romboló. A bolygók szembenállásai kirobbanthatnak feszültséget, hirtelen elválást, extrémitást, ellenállást, szabadulni vágyást a kötöttségből, függésből. Több térre és szabadságra vágyás is lehet.

Holnap telihold lesz a Bikában,  érkezik a Hold is az Uránuszhoz, amelyek együttesen felerősíthetik a váratlanságot, a végletes állapotokat. Mindemellett rendkívül erős ösztöni, kreatív, termékeny és inspiráló energiákat adhat, több őszinteséget és új meglátásokat, végleges eltávolodást a régi állapotoktól.

A telihold járhat a szokottnál nagyobb nyugtalansággal, idegességgel, alvási nehézségekkel. A Bika jegyében létrejövő teliholdat a Vénusz uralja, amely az önbecsüléssel kapcsolatos érzéseket is felhozza. Pl. hogy „Elég jó vagyok -e? Elég okos vagyok-e? Értékelnek-e eléggé? Vonzó vagyok-e? stb.” Sokan most alá becsülik magukat, pedig nem szabad. El kell engedni azokat a múltbeli sérüléseket, amik alááshatták az önértékelésünket, nőiségünket. A Vénusz a Hold esésben lévő helyén jár, a Skorpióban, ahol több kételyt, elégedetlenséget és bizonytalanságot ébreszthet. Ez lehet annak az időszaka, amikor egyedül kell megbirkóznunk az előttünk álló feladatokkal, nehézségekkel, pont azért, hogy az önértékelésünk megerősödjön és a helyére kerülhessen. A saját utunkat kell járni.

A kapcsolatok fontossága előtérbe kerül minden teliholdnál. A mostaninál ez még erőteljesebb, mivel a Vénusz kapcsolódik a Naphoz (férfi elv) és a Holdhoz (női elv). A nem becsülnek, szeretet, szeretve lenni témák is jönnek. A Skorpióban járó Vénusz zsigeri érzéseket mozgathat meg –szélsőségeket, szeretet-gyűlölet, féltékenység, elengedés. A Nappal való együttállása miatt az érzések lehetnek apával vagy férfiakkal kapcsolatosak is,  és a tisztánlátás is akadályozott, mivel a Nap elégeti a Vénuszt, ami hozhat érzelmi zűrzavart.

A telihold a Bika 1 fokán jön létre 2018. október 24-én 18:30 körül. Amely horoszkóp házad felett létrejön a telihold, ott megérinti azt a területet, ahol az új értékek (értékrend) és a jobb lehetőségek felé terel.