Bak újhold – új kezdetek – 2018. január 17.

A Bak újhold idején a lélek erősen küzd, hogy megtalálja önmagát.  A Nap tele van erővel, ambícióval, célokkal, tervekkel, amíg a Hold, mint a lélek illetve a szükségéleteink képviselője nem érzi jól itt magát. Ezért lehet elég kettős a hangulatunk, és a pozitív megélések mellett hozhat magányosságérzetet, levertséget, elveszíthetjük a lendületet ehhez a világhoz. A Bak újhold arra ad bátorítást, hogy a magasabb célok felé való elmozdulás segíthet, hogy megismerjük lelkünk mélyebb szükségleteit, találkozzunk a realitásokkal. 

Minden újhold egy régi életszakasznak a lezárását hozza átadván fokozatosan a helyét egy újnak. A Bak jegye kardinális, vagyis szilárd, tiszta és új erős alapok létrehozására ösztönöz. Az újhold ciklusa a belső szükségleteink változását szimbolizálja. Itt a Bakban elhagyjuk a mélyen lévő bánatot, a boldogtalanságot, és egy új minőségibb élet felé indulunk. Egy nagy lépés megtételéről van most szó – fel kell hozzá nőni.

Az új ciklus kedvez, hogy az előttünk álló akadályokat könnyedén el tudjuk távolítani, az ambícióinkat most kell meglovagolni, most kell beletenni az erőfeszítéseket. Ne halogassunk semmit se későbbre! Kaphatunk egy nagyobb feladatot, megbízást, projektet, magasabb pozíciót, vezetői lehetőséget, bizonyíthatjuk hozzáértésünket. A Bak jegye emellett az apával, az apasággal kapcsolatos témákat is felerősíthet, valamint a felelősségvállalással összefüggő helyzeteket.

Legerősebb hatással a Bak érdekeltségűekre (Nap, H old, Asc), a Bikákra, és a Szűzekre is kedvező, valamint a Rák, Mérleg és Kos jegyekre már feszültebben, illetve a születési képletünk azon életterületére, ahol a Bak jegye található.

Újhold: 2018. január 17. Bak 26º55
Telihold: 2018. január 31. Oroszlán 11º36 Holdfogyatkozás