Az igazság megismerése – Szaturnusz retrográd a Nyilasban

A karma rendezése kezdődik, amikor a Szaturnusz retrográd mozgásban van, vagyis a múltban (vagy előző életekben) elrontott dolgok helyrehozásának az időszaka. Általában ezek nem könnyű vállalások. A korábban meghozott döntéseink, cselekedeteink KÖVETKEZMÉNYEIVEL kell szembe néznünk, melyek a stabilitásunkra, a biztonságérzetünkre is kihatnak. Az idő lelassul, a frusztráció nőhet, az igazság megerősít.

A feszültséget feloldani VÁLTOZÁSSAL lehet. A változás feltétele az IGAZSÁG megismerése. A Nyilas jegyében hátráló Szaturnusz visszavezethet önmagunk azon részéhez, amelyeket eddig elrejtettünk, eltakartunk és illúziókkal védtünk. Például vannak emberek, akik évek – vagy évtizedek óta táplálnak egy illúziót, hogy “szeretnének egy saját házat kerttel”, vagy hogy nyerjenek a lottón”. A Szaturnusz mostantól felteszi a kérdéseit – mivel az a dolga, hogy a valósággal konfrontáljon: – Biztosan igaz az, hogy kell, hogy a tied legyen az a ház? Tényleg igaz az, ha több pénzed lesz, akkor jobban fogsz tudni vele bánni, mint most?” és így tovább…

“Amikor azt mondjuk, hogy béna vagyok, szerencsétlen vagyok, bűnös vagyok, lehetetlen alak vagyok, akkor valójában nem a saját szemünkkel, hanem mások átvett tekintetével ítéljük meg magunkat. Egy olyan embernek a szemével nézünk, aki valamikor nem fedezte föl az értékeset, a szépet bennünk, és nem tudott velünk mit kezdeni. Ez pedig nem rólunk szól, hanem róla. Ezt a látásmódot megtanultuk, és azóta is ezzel a szemmel nézzük magunkat. Amikor elhangzik tőlünk egy önmagunkat gyalázó mondat, megkérdezhetjük magunktól: vajon ezek kinek a szavai? Vagy: kinek a szájába adnánk leginkább? Ilyenkor derül ki, hogy eredetileg nem a mi szavaink, de ma már mi ismételgetjük magunknak” Pál Ferenc

Mindennek megvan a maga ideje, és ezt a rendet a Szaturnusz felügyeli. Éppen ezért a rendezetlenség feltárása is a Szaturnusz dolga, és amikor majd ismét előre megy, akkor pedig az összerendezés. Addig pedig KONFRONTÁL. Teszi ezt a külső körülményekben megjelenő nehezítéseken, akadályokon keresztül. Ha az elmúlt 4 hónapban a körülmények inkább ellenünk játszottak, mint sem mellettünk lettek volna, akkor érdemes felülvizsgálni azt, amiben eddig hittünk, illetve azt, amit eddig magunkról hittünk.

Ahogyan az idő is, úgy a Szaturnusz is nagy tanítómester, éppen ezért mindig próbatételek elé állít. Az egyik ilyen próbatétel az IDŐ. Egyszerre sürget és egyszerre áll. A másik a BIZTONSÁG. A kihívások leggyakrabban a belső struktúráinkat érintik meg mélyebb szinteken. Azt a struktúrát, amire építettük a jövőnket illetve azokat az erkölcsi és morális struktúráinkat is, amelyeken keresztül a céljaink felé törekedtünk. A jelenleg Nyilas jegyében járó retrográd Szaturnusz nézőpontváltozásra és a céljaink felülvizsgálatára szólít fel a belső alapok megszilárdítása érdekében. A Szaturnusz nemcsak emlékeztet a változás örök körforgására – hanem a fejlődés hatalmát adja a kezünkbe, amely a valódi boldogság és a stabilitás forrása. A Nyilas jegy igazsága az alábbi idézettel jól összefoglalható:

“A célkitűzés igazi haszna nem magában a cél elérésében rejlik. A kívánt dolgok megszerzése másodlagos jelentőségűek. Az igazi haszon abban áll, hogy a kitűzött cél fejlődésre kényszerít bennünket.” Jim Rohn

Március 15-én a Szaturnusz retrográd mozgásba váltott A Nyilas 4°57‘-ről a Skorpió 28. fokáig tér vissza. Azok, akiknek fontos bolygója, tengelye esik ezen 7 fok közé, kiemelten karmikus hónapok elé néznek. A Szaturnusz hátrálása augusztus 2-ig tart, ekkor vált újra irányt, és halad majd ismét előre. A Nyilas és a Skorpió jegyek erőteljes érintettsége mellett a Bakoknak és a Vízöntőknek fontos időszak lehet.

Az oldalon rendelkezésre bocsátott írások teljes terjedelmében Németvölgyi-Nagy Renáta asztrológus szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll. Másolása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos, arra csak a szerző külön írásos engedélye alapján van lehetőség!