A Szaturnusz előre indulása 2017. augusztus 26.

A Szaturnusz előre indult a Nyilas jegyében 2017. augusztus 26-án. Az az életterület, amit a Szaturnusz ural a horoszkópodban – amelyik házadnak az ura, illetve amelyik házadban a Szaturnusz áll – nagy átalakuláson megy keresztül. Ott találkozunk a valósággal, ami felülvizsgálatra szólít fel, különösen mialatt retrográd mozgásban haladt (2017. április 6-szeptember 25.). Általában ez nem könnyű időszak, mert önmagunk megvizsgálásához nem vagyunk hozzászokva.

A radix személyes planétáival találkozva (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz,  Mars) mélyreható változásokat indít el a Szaturnusz, mely a Nyilas jegyében az igazsággal szembesít karmikus értelemben az “itt és most”-ban.

A Bak jegyűek és aszcendensűek kifejezetten erőteljesen érezhetik a bolygó irányváltását, sorsfordító erejét. A belső feszültség, görcsösség ilyenkor hatalmasra nőhet. Ez normális, hiszen azt érezzük, hogy valami fontossá válik, súlya van annak, hogy milyen irányban indulunk tovább. Bárhogyan is döntünk, a felelősségvállalás időszerű, hatása hosszan tartó lesz. Például, ha a Szaturnusz a 11-es házad felett jár, vagy együtt áll a 11-es ház urával, akkor a baráti kapcsolataid útelágazáshoz érve átalakuláson mentek keresztül. A Szaturnusz előre indulásával az, aki mostantól megmarad melletted, hosszú távon maradni is fog, megszilárdul a kapcsolat.