A Skorpió jegy mélyebb megértése

A világ  eseményei is a Skorpió jellegű témák körül zajlanak amióta a Jupiter belépett a Skorpió jegyébe (2017. október 10.), botrány botrány hátán. Az igazságot képviselő Jupiter a Skorpió jegyében feltárja mindazokat a kényes ügyeket, amik sokáig rejtve voltak. Hatalommal való visszaélések, szexuális zaklatások, Szcientológiai egyház titkos ügyei és még ki tudja, mik derülnek még ki, amelyek hozzák a Jupiter Skorpió jegybeli megnyilvánulásait. Biztos voltam benne, hogy ha előveszem a fenti eseményekhez köthető személyek képleteit, találni fogok ilyen konstellációt. A Szcientológiai egyház alapítója L. Ron Hubbard Halak jegyű, Nyilas aszcendensű, és a két jegyet uraló Jupiter a Skorpió jegyében áll a 11. házban. Ez sok mindent elmond, mint ahogyan a felesége képlete is, aki vezető szerepet töltött be az egyháznál, és akinél együttáll a  Jupiter és Plútó. Harvey Weinstein képletében is megtalálható a Jupiter-Plútó konstelláció – trigonban, de a szexuális zaklatáshoz kellenek még más fényszögek is, pl. Mars-Plútó, ami szintén megvan a képletében. Most azonban nem az ő képletüket szeretném elemezni, hanem a Skorpió jegy mélységeit jobban megértetni, ahol mindig jelen van a tettes és az áldozat összetalálkozása. Vajon miért?

Halál – újjászületés – transzformáció. Kép: Pixabay.com

A Skorpió jegy elemzésénél most vonatkoztassunk el attól, hogy valaki a Skorpió jegyében született-e vagy sem. Elsősorban értsük meg a Skorpió jegy energetikáját, hiszen mindannyiunkban ott van ez a minőség, akár tetszik, akár nem, és életünk bizonyos területén biztosan fogunk a Skorpió jellegű témákkal találkozni  akár van itt bolygónk, akár nincs.

A Skorpió jegy a víz elemhez tartozik, és a tüzes Mars uralja hagyományosan. A két erő (tűz és víz) ellentétesen hat, és a lélek erő – erőtlenség harcát képviselik az életünkben, amelyek minduntalan összecsapnak. A Bika-Skorpió tengely kulcsszava a biztonság és a ragaszkodás. A Bika esetében a biztonság a szerzés és a felhalmozás által érhető el, pl. ingatlan, pénz, autó, tudás tulajdonlásával. A Skorpió jegy esetében a biztonság a felszín alatti erőforrások birtoklásával érhető el, akár mások erejének, lelkének a “magunkhoz kötésével” is – amit mindjárt ki is fejtek, mit jelent.

A Skorpió jegy óriási energiakészlettel rendelkezik, képes bármit elérni az életben, képes felállni vesztes helyzetekből és megújulva újra sikereket elérni. A karizmatikusság, a magnetikusság a Skorpió jegy tulajdonsága, amely, ha belegondolunk, olyan erő, varázserő, amivel képesek vagyunk magunkhoz kötni másokat. Ennek az erőnek köszönhetjük a szexuális kisugárzásunkat is, amivel szintén magunkhoz kötünk másokat, birtokoljuk a másik nemcsak fizikai testét (Bika), hanem az egész lényét, a lelkét (Skorpió).

A Trónok harca sorozat klasszikusan Skorpió jellegű film, ahol azt az embert követik, akiben az erőt látják. Aki képes demonstrálni az erőt, abban bíznak és követik. Karizmatikussága elhiteti a többiekkel, hogy ő képes arra, amire mások csak vágynak. Máris kialakulhat itt egy függés, mert a gyengébbek követik azt, ahol az erő van. Milyen pszichológiája lehet egészséges értelemben ennek? Jó esetben bennünk is felébrednek azok a képességek, erőtartalékok, amik eddig szunnyadtak, és újjászületve megújult erővel belevágunk saját életünk küldetésébe vagy hozzájárulunk a régi állapotok megszüntetéséhez és az új születéséhez. Ehhez az kell, hogy ugyanez a folyamat bennünk is lezajlódjon egyidejűleg. Ilyen inspiráló módon hathat ránk mások ereje vagy születhet meg általa a saját karizmánk.

A Skorpió jegyben minden rejtve van, legyen az a személyiség, a pénz, a szándék vagy az érzelmek. Az erőt demonstrálják, a gyengeséget nem, azt szeretik elrejteni. Ettől szenvedni is nagyon tudnak. Pedig az egyik nincs meg a másik nélkül, ahogy a fény sincs meg az árnyék nélkül. A gyengeséget kötik magukhoz, amit pozitív megélésben gyógyítani képesek, új erőt tudnak adni az átalakuláshoz, elvezetnek a rejtett tartalékokhoz. A gyengeséget nem eltaszítani kell magunktól, hanem lehetőséget adni a megerősödésére. A Skorpió ellentmondása viszont épp abban van, hogy a gyengébbekkel versenyez, ami azt fogja eredményezni, hogy előbb- vagy utóbb, de tartania kell attól, hogy mások is megerősödnek, ami féltékenységet, irigységet, depressziót válthat ki. Ha körülöttünk megjelennek ilyen helyzetek, az annak a jele, hogy megragadtunk, és azt érzékeljük, hogy mások előrébb tartanak, mint mi. Legyen ez egy jó hajtóerő, hogy elengedjük a lehúzó erőket – amikkel magunkat is lehúzzuk – és újult erővel felállva teszünk azért, hogy új helyzeteket teremtsünk elfogadván azok segítségét, akik felfele húznak. Ennek felismeréséhez kellő önismeret is szükségeltetik.

A Skorpió jegyében ott van a rejtett kapaszkodók utáni vágy a biztonság megtartása érdekében – hiszen a gyengeséget valamivel ellensúlyozni kell. Gondolj csak az okkult tudásra, a titkok kifürkészésére vagy a nyomozással elért információkra, a kutatásra vagy a bizonyítékok szerzésére! Mindezek nem állnak messze a Skorpiótól, amiket miért is tárna fel, ha nem muszáj? – rejtett hatalom.

Az emberek a Skorpió erőterében ugyanakkor észrevétlenül felfedik és megosztják a legrejtettebb dolgaikat is, miközben a másik megpróbál a háttérben maradni. Ez kiváló képesség egy terapeuta esetében, ám ha ez egy üzleti kapcsolat vagy intim viszony, a másiknak való kiszolgáltatottság, egyenlőtlenség és függés hosszú távon képes aláásni a kapcsolatokat, megrendülhet a bizalom, aminek az eredménye az elégedetlenség, a rombolás, a bosszúvágy és a kényszerű elválás.

Ha hiszünk a saját erőnkben és képességünkben, és nem akarunk másokba kapaszkodva előrébb jutni rejtett módon – akár tudatosan, akár tudattalanul tesszük ezt, sokkal kevésbé csábulunk el és rántanak be minket a negatív Skorpió energiák, amelyek erőterében legtöbbször áldozatok leszünk, és aminek az árát is meg kell fizessük.

A Skorpió jegye és az a terület, amit ural óriási átalakulásra képes, ha a jövőre is figyelünk – minél nagyobb a krízis, annál nagyobb a fejlődés és az újjászületés lehetősége. Ahol a horoszkópunkban a Skorpió energetikája megjelenik, ott vonzunk a fentiekhez hasonló kiegyenlítetlen helyzeteket, kerülhetünk függőségbe. Furcsa, de mindannyiunk életében szükség van a húzó- és lehúzó erőkre, hogy azok kiegyenlítésével életünk legcsodálatosabb átalakulásai végbemehessenek, hogy a valódi erőnket megtapasztalhassuk.

Az oldalon rendelkezésre bocsátott írások teljes terjedelmében Németvölgyi-Nagy Renáta asztrológus szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll. Másolása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos, arra csak a szerző külön írásos engedélye alapján van lehetőség!