A 12-es ház burka és ami mögötte van

Érdekes ez a 12-es ház! Különösen, ha valakinek ott áll a Napja, Holdja. Él egy burokban. Vagyis sokszor nem nagyon él, de biztonságban érzi benne magát. A mai ügyfelem “burkát”, vagy kagylóhéját a férj adja, tartja fenn, akivel egységben érzi magát…sok-sok éve. Nap, Hold Merkúr, születési uralkodó a 12-es házban.

Most az a kérdés foglalkoztatja, hogy mi van akkor, amikor erős impulzusok jönnek, hogy kitörjön a jól megszokott burokból ? – pl. egy jó kis uránuszi hatás plútóval megspékelve. Mit fog vajon látni? Mi lesz, ha megreped a burok, ha szétpukkad a burok, (az illúzió) amiben él? Mit fog látni a férj és mit fog ő látni a kapcsolatukban? Megéri vajon feladni a burkot? A helyzet az, hogy már reped… és már visszafordíthatatlanul. Mint amilyen a megszületés a saját éltünkbe… elkezdődött. Lehet késleltetni, el lehet lenni egy bizonyos állapotban jó sokáig, de aztán jobb az életünkbe megérkezni, benne lenni, mintsem hogy elmenjen mellettünk.

A “burok” is és a 12-es ház is egyfajta elhatárolódást jelez. Akinek itt bolygói vannak, kiváltképp, ha az a Nap, határt húz önmaga és mások közé. Azért, hogy tisztán lássa, mi az amit ő tesz, és mi az amit mások. Ez adhat egyfajta biztonságérzetet ám valódi egységélményt aligha, még ha nagyon vágyik is rá. Elszigetel, elmagányosít.

További érdekessége ennek a háznak, hogy az egységélmény-keresés, az eggyé válás, a másokban való feloldódás területe. Hogyan lehetséges ezt az ideát megvalósítani, ha elszigetelt vagyok, burokban élek? Milyen “varázslat” kell ahhoz, hogy az elhatárolódás megszűnjön? A megjelenítés kell hozzá, elmozdulás a 12-ből az I-es házba, vagyis képletesen meg kell születni. A láthatóságba, a fizikai világba. Megjeleníteni ami rejtve van, amit rejtegetek, amitől elhatárolódom. Azzal kell valahogy kapcsolatot találnom a fizikai világban. Az a planéta, amelyik itt áll segíthet az értelmezésben, megmutatja, milyen hatások “veszélyeztetik” a burkot (ami repeszti) és mi az, ami egyben hat tudattalanul, de elszigetel másoktól. A Nap esetében az egó, egy férfi, az apa, az élet, a Mars esetében a düh, az agresszió, a nemcselekvés, a Holdnál a sebezhetőség, anya, gondoskodás, a ki nem mutatott érzések, a Merkúrnál a gondolatok, a szavak, az őszinteség, a Vénusznál az élet élvezete, Szaturnusznál az elmúlás, apa stb.

A 12-es ház szimbolikusan a bezártság háza, értelmezhetjük ezt a magzati lét burkának is, mivel az aszcendensnél, az I-es háznál van a születés pontja, innen indul a fizikai életünk. Ami ezt megelőzi, az a 9 hónap, amit az anyaméhben töltünk, a 12-es házban van.

Ügyfelem nehezen született meg, mondjuk úgy, nem nagyon akart világra jönni, vákummal, fogóval mindennel húzták, vonták… mire megszületett. Eljárt sok helyre, pszichológushoz, családállításra, stb, de mindenhonnan azt tapasztalta, hogy csak ő tud a helyzetén változtatni. Vagyis csak ő akarhatja, hogy “megszülessen”, hogy elinduljon…az ismeretlenbe, hogy felfedezze önmaga még ismeretlen, rejtett oldalát. Mondjuk a kapcsolat rejtett oldalát. Ha kicsi, ha sebezhető, ha meztelen, ha nem, de valódi, mert a belső lelki tartalom a fizikai világgal összekapcsolódva tud csak eggyé, egységgé összeolvadni. Na ehhez kell aztán igazi bizalom, hogy akarjak összeolvadni a saját bizonytalanságommal, a sebezhetőségemmel és mindazzal, amit még nem ismerek ráadásul mindezt megjelenítve, hogy mások is lássák? Elveszíteném azt a képet, amit eddig tápláltam magamról, vagy azt, amivel tápláltam magam, ami hizlalta az egóm. (Ez lehet státusz, munka, társ, hatalom, mások segítése, bármi.) Nincs az a módszer, ami valóban segítene, mert ismét csak fogóval, húznák, vonszolnák, erőszakolnák ki belőle  a változást… amit nem akar. Egyelőre…

A kérdés: marad-e az elhatárolódás, vagy repedhet a burok, nyílhat, tágulhat az út, a világom… és fejjel előre, ha nagyon lassan is, de elkezdek előre fele haladni…láthatóvá válni… közeledni…

Nyilván van sok más jelentéstartalma is a 12-es háznak, és a képletet a maga teljességében kell nézni, amit ebben az esetben ti nem láthattok. A 12-es ház egyike azoknak a házaknak, amit a legnehezebb értelmezni, mert olyan megfoghatatlan… Pont annyira, mint általában az az ember, akinek itt állnak a bolygói. Olyanok, mint a kagylók, kívül kemények, belül nagyon sebezhetőek.

A 12-es ház a zarándoklatok, az elvonulás háza. A zarándokok szimbóluma a kagyló, a beléje kerülő homokszemekből igazgyöngyöt hoz létre. A Caminio vándorai is az út alatti testi-lelki hatásokból építkezve megalkotják, újragondolják és formálják magukat, az életüket, egy igazabb élet felé haladva megalkotják saját gyöngyszemüket. Foto – 123 RF